A Hableány újabb áldozatát azonosították

Publikálás dátuma
2019.06.09. 08:06
Speciálisan kiképzett személykereső kutyák segítségével keresik az áldozatokat
Fotó: Mohai Balázs / MTI
Még nyolc embert keresnek, köztük a hajó magyar kapitányát.
Azonosították a szombat délután Százhalombattánál megtalált holttestet. Az eddig eltűntként keresett dél-koreai nő a május 29-ei dunai hajóbaleset áldozata - közölte a BRFK a police.hu-n. A Duna teljes déli szakaszán tovább tart a kutatás. Még hét dél-koreai utast és a sétahajó magyar kapitányát keresik. A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni. A magyar hatóságok több mint egy hete folyamatosan keresik az áldozatokat. Az elsüllyedt sétahajó kiemelésének előkészítése is megkezdődött.
A térkép azt mutatja, hol találtak az áldozatokra:
Szerző

A Momentum főpolgármester-jelöltjének is megvannak az ajánlások

Publikálás dátuma
2019.06.08. 21:28

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Kerpel-Fronius Gábor és a párt aktivistái az előválasztás végéig az utcákon maradnak.
Péntek este a Momentum főpolgármester-jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor is összegyűjtötte az előválasztáson való részvételhez szükséges 2000 ajánlást – írja az atv.hu.  A Momentum közleménye szerint a párt pultjainál az elmúlt öt napban számos jobboldali volt jobbikos és volt fideszes is támogatásukról biztosította Kerpel-Froniust. A Momentum aktivistái és Kerpel-Fronius az utcákon maradnak az előválasztás végéig, június 26-ig, hogy minél több választóval személyesen is találkozhassanak, és olyan témákról is beszélgetést kezdeményezzenek, mint a budapesti lakásválság: az albérletárak elszállása és a szociális bérlakások hiánya – tették hozzá. Szombaton a Demokratikus Koalíció már tudatta, hogy Kálmán Olga egyetlen nap alatt megszerezte a 2000 ajánlást, és a Párbeszéd is arról számolt be, hogy megvan Karácsony Gergelynek a részvételhez szükséges számú aláírás.
Szerző

Újabb holttestet találtak a Dunában Érdnél

Publikálás dátuma
2019.06.08. 21:17

Fotó: police.hu
Ha az azonosítást követően bebizonyosodik, hogy a nő a hajóbaleset áldozata, akkor még nyolc embert keresnek, köztük egy magyart.
Újabb női holttestet találtak a Dunában Érdnél, vélhetően ő is a múlt heti hajóbalesetben vesztette életét – jelentette be az szombat esti műsorában Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok Osztályának vezetője. Mint mondta, ha azonosítását követően bebizonyosodik, hogy a hajóbaleset áldozata, akkor még nyolc embert keresnek, köztük egy magyart. A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni. A magyar hatóságok több mint egy hete folyamatosan keresik az áldozatokat. Az elsüllyedt Hableány kiemelésének előkészítése is megkezdődött.