A Fidesz ragaszkodik hozzá, hogy az ő döntésük lesz, maradnak-e a Néppártban

Publikálás dátuma
2019.06.09. 08:45

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Legalábbis Hidvéghi Balázs szerint.
A Fidesz döntése lesz, hogy az Európai Néppártban látja a leghatékonyabbnak politikája képviseletét vagy más keretek között - mondta az MTI tudósítása szerint Hidvéghi Balázs, a kormánypárt frissen megválasztott európai parlamenti képviselője a Kossuth Rádióban. (Ez nagyjából olyan lehet, mint a néppárti tagságuk felfüggesztése, amiről az összes szereplő közül csak a Fidesz tudja úgy, hogy az ő döntésük volt.) A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, az Európai Néppárt "se hús, se hal, balfelé mozduló politikája" gyengülést hozott, ezért a pártcsalád irányultságát "jobboldalra kellene vinni". Hidvéghi Balázs szerint a néppártban" őszinte elismerés" övezi a Fidesz-KDNP választási eredményét, sokan pedig reményüket fejezték ki, hogy a magyar kormánypártok maradnak az Európai Néppártban. A politikus ezzel összefüggésben megerősítette, a néppárti tagság nem önmagáért való céljuk, valódi szándékuk ugyanis, hogy a "magyaroktól kapott felhatalmazást" tettekre váltsák. Úgy fogalmazott: a magyarok arra szavaztak óriási többséggel, hogy álljunk ki a bevándorlás ellen, a nemzetek Európája koncepciót képviseljük, ragaszkodjunk a magyar nemzeti szuverenitáshoz és "szembemenjünk azzal a rossz brüsszeli politikával, amely az elmúlt években meggyengítette Európát".       Hidvéghi Balázs azt is megmagyarázta, miért szavazták meg a fideszesek Manfred Webert frakcióvezetőnek. Azt mondta, hogy az Európai Néppárt frakcióvezetőjének kijelölése "nem igazi választás" volt, hanem azon a szokáson alapuló automatizmus, amely szerint a legnagyobb nemzeti csoport megkapja ezt a pozíciót, ha kéri. Mindenesetre fenntartják véleményüket, hogy Weber nem alkalmas jelölt az Európai Bizottság élére, mert "megsértette a magyarokat". (Azt a kommunikációs igazgató nem részletezte, mivel, úgyhogy csak arra gondolhatunk hogy Weber korábban közölte: ha csak a Fidesz szavazataival lehet bizottsági elnök, akkor inkább nem akar az lenni.)
Témák
Fidesz EPP Néppárt

A Hableány újabb áldozatát azonosították

Publikálás dátuma
2019.06.09. 08:06
Speciálisan kiképzett személykereső kutyák segítségével keresik az áldozatokat
Fotó: Mohai Balázs / MTI
Még nyolc embert keresnek, köztük a hajó magyar kapitányát.
Azonosították a szombat délután Százhalombattánál megtalált holttestet. Az eddig eltűntként keresett dél-koreai nő a május 29-ei dunai hajóbaleset áldozata - közölte a BRFK a police.hu-n. A Duna teljes déli szakaszán tovább tart a kutatás. Még hét dél-koreai utast és a sétahajó magyar kapitányát keresik. A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni. A magyar hatóságok több mint egy hete folyamatosan keresik az áldozatokat. Az elsüllyedt sétahajó kiemelésének előkészítése is megkezdődött.
A térkép azt mutatja, hol találtak az áldozatokra:
Szerző

A Momentum főpolgármester-jelöltjének is megvannak az ajánlások

Publikálás dátuma
2019.06.08. 21:28

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Kerpel-Fronius Gábor és a párt aktivistái az előválasztás végéig az utcákon maradnak.
Péntek este a Momentum főpolgármester-jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor is összegyűjtötte az előválasztáson való részvételhez szükséges 2000 ajánlást – írja az atv.hu.  A Momentum közleménye szerint a párt pultjainál az elmúlt öt napban számos jobboldali volt jobbikos és volt fideszes is támogatásukról biztosította Kerpel-Froniust. A Momentum aktivistái és Kerpel-Fronius az utcákon maradnak az előválasztás végéig, június 26-ig, hogy minél több választóval személyesen is találkozhassanak, és olyan témákról is beszélgetést kezdeményezzenek, mint a budapesti lakásválság: az albérletárak elszállása és a szociális bérlakások hiánya – tették hozzá. Szombaton a Demokratikus Koalíció már tudatta, hogy Kálmán Olga egyetlen nap alatt megszerezte a 2000 ajánlást, és a Párbeszéd is arról számolt be, hogy megvan Karácsony Gergelynek a részvételhez szükséges számú aláírás.
Szerző