Tűz ütött ki egy odesszai elmegyógyintézetben, többen meghaltak

Publikálás dátuma
2019.06.11. 07:27
Képünk illusztráció!
Fotó: Shutterstock
A tűz keletkezésekor 51 ember tartózkodott az épületben.
Tűzvész pusztított hétfőn késő este a dél-ukrajnai Odessza egyik elmegyógyintézetében, a híradások szerint hat ember bennégett.   
Az Ukrajinszka Pravda hírportál közlése szerint hat embert füstmérgezéssel, súlyos állapotban szállítottak kórházba.

Az elmegyógyintézet egyik épülete helyi idő szerint este háromnegyed tízkor kapott lángra, a tűzoltók mintegy másfél óra alatt fékezték meg a lángokat. Körülbelül ötszáz négyzetméteren égett az egyszintes faépület tetőszerkezete. A tűz keletkezésekor 51 ember tartózkodott az elmegyógyintézetben, többségüket sikerült idejekorán kimenteni az égő létesítményből. A tűz oka egyelőre ismeretlen. Volodimir Zelenszkij Twitter-üzenetében részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, és arra utasította Volodimir Hrojszman miniszterelnököt, hogy haladéktalanul alakítson vizsgálóbizottságot a tragédia okainak feltárására.
Szerző

Halálra gázoltak egy nőt az M7-esen

Publikálás dátuma
2019.06.11. 05:03

Fotó: police.hu
A baleset a Balaton felé vezető oldalon, Polgárdi közelében történt.
Elgázolt egy gyalogost egy autó hétfő éjszaka az M7-esen, az autópálya Balaton felé vezető oldalán, a 80-as kilométerszelvényben, Polgárdi közelében – írja a police.hu. A balesetben a gyalogosan közlekedő nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszíni szemle és a műszaki mentés befejeződött, a rendőrök a forgalomkorlátozást feloldották, így az autópálya ismét teles szélességében járható.
Szerző

A kikötőben gyulladt ki egy hajó Sarudon

Publikálás dátuma
2019.06.11. 04:50
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy szomszédos hajót is hőterhelés ért.
Kigyulladt egy hajó Sarudon, a Tündérrózsa kikötőben. A mintegy hat méter hosszú vízi jármű teljes terjedelmében égett – közölte hétfő éjszaka a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzoltók elfojtották a lángokat. A tűz következtében hőterhelés ért egy szomszédos hajót is. Az egységek ezen találtak egy gázpalackot, amelyet folyamatosan hűtenek. A kiégett hajón egy felrobbant gázpalack maradványaira bukkantak.
Szerző