Tömegbaleset az M3-ason

Publikálás dátuma
2019.06.11. 08:55
Képünk illusztráció
Nyolc autó futott egymásba az 50. kiométernél.
Baleset történt az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kerekharaszt térségében, az 50. kilométer közelében. Nyolc gépkocsi futott egymásba – olvasható a Katasztrófavédelem honlapján. A hatvani hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére, ahol a leállósávban halad a forgalom. Az egység áramtalanítják a járműveket.
Szerző
Témák
tömegkarambol

Egy 25 éves férfi elcsalt egy kisfiút Újpesten, majd erőszakoskodni próbált vele

Publikálás dátuma
2019.06.11. 08:04
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
Először csak arra kérte a 12 éves gyereket,mutassa meg neki, hogy honnan indul a Nógrád felé tartó busz.
A budapesti gyermek- és ifjúságvédelmi nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki egy kisgyerekkel próbált meg erőszakoskodni Újpesten – írja a police.hu.  A IV. kerületi Rendőrkapitányságon május 13-án egy 12 éves gyermek édesanyja tett bejelentést, hogy fiát aznap délután 14 óra körül egy férfi megtámadta, amikor az iskolából hazafelé tartott. A kisfiút a férfi azzal az indokkal szólította meg egy újpesti metrómegálló mellett, hogy mutassa meg neki, hogy honnan indul a Nógrád felé tartó busz.
A gyermeket a férfi ezt követően elcsalta egy fás-bokros területre, ahol a fiút a földre rántotta és ott erőszakoskodni próbált vele, azonban a kisfiú kiszabadult a fogásából és elmenekült.

Az ügyben a BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya szexuális erőszak bűntett kísérlet miatt indított eljárást, majd az elvégzett nyomozati cselekmények, adatelemzések és kamerafelvételek alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, a püspökladányi 25 éves L. Barnát. A nyomozók a férfit a püspökladányi rendőrökkel együttműködve június 8-án otthonában elfogták.   
A nyomozók a 25 éves L. Barnát szexuális erőszak bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

Szerző
Témák
erőszak

Tűz ütött ki egy odesszai elmegyógyintézetben, többen meghaltak

Publikálás dátuma
2019.06.11. 07:27
Képünk illusztráció!
Fotó: Shutterstock
A tűz keletkezésekor 51 ember tartózkodott az épületben.
Tűzvész pusztított hétfőn késő este a dél-ukrajnai Odessza egyik elmegyógyintézetében, a híradások szerint hat ember bennégett.   
Az Ukrajinszka Pravda hírportál közlése szerint hat embert füstmérgezéssel, súlyos állapotban szállítottak kórházba.

Az elmegyógyintézet egyik épülete helyi idő szerint este háromnegyed tízkor kapott lángra, a tűzoltók mintegy másfél óra alatt fékezték meg a lángokat. Körülbelül ötszáz négyzetméteren égett az egyszintes faépület tetőszerkezete. A tűz keletkezésekor 51 ember tartózkodott az elmegyógyintézetben, többségüket sikerült idejekorán kimenteni az égő létesítményből. A tűz oka egyelőre ismeretlen. Volodimir Zelenszkij Twitter-üzenetében részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, és arra utasította Volodimir Hrojszman miniszterelnököt, hogy haladéktalanul alakítson vizsgálóbizottságot a tragédia okainak feltárására.
Szerző