Csaknem 60 centimétert apadt a Duna

Publikálás dátuma
2019.06.11. 09:49

Fotó: Lakos Gábor / Népszava
Az áradás a Hableány kiemelési munkálatait is nehezítette.
Csaknem 60 centimétert apadt a Duna Budapestnél szombat óta - közölte Szegi Attila, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivő-helyettese az M1 aktuális csatornán kedd délelőtt.   
Korábban a május 29-ei hajóbalesetben elsüllyedt Hableány kiemelési munkálatait is nehezítette a Duna áradása.

Szegi  elmondta, szombat délután a fővárosi szakaszon is megkezdődött az apadás. Akkor 476 centiméteres volt a vízállás. Kedd reggel 8 órakor 417 centimétert mértek. A meteorológiai előrejelzés szerint számottevő csapadék csak a bajor területeken várható, így folyamatos, intenzív apadást várható.
Szerző
Témák
Duna

Tömegbaleset az M3-ason

Publikálás dátuma
2019.06.11. 08:55
Képünk illusztráció
Nyolc autó futott egymásba az 50. kiométernél.
Baleset történt az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kerekharaszt térségében, az 50. kilométer közelében. Nyolc gépkocsi futott egymásba – olvasható a Katasztrófavédelem honlapján. A hatvani hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére, ahol a leállósávban halad a forgalom. Az egység áramtalanítják a járműveket.
Szerző
Témák
tömegkarambol

Egy 25 éves férfi elcsalt egy kisfiút Újpesten, majd erőszakoskodni próbált vele

Publikálás dátuma
2019.06.11. 08:04
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
Először csak arra kérte a 12 éves gyereket,mutassa meg neki, hogy honnan indul a Nógrád felé tartó busz.
A budapesti gyermek- és ifjúságvédelmi nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki egy kisgyerekkel próbált meg erőszakoskodni Újpesten – írja a police.hu.  A IV. kerületi Rendőrkapitányságon május 13-án egy 12 éves gyermek édesanyja tett bejelentést, hogy fiát aznap délután 14 óra körül egy férfi megtámadta, amikor az iskolából hazafelé tartott. A kisfiút a férfi azzal az indokkal szólította meg egy újpesti metrómegálló mellett, hogy mutassa meg neki, hogy honnan indul a Nógrád felé tartó busz.
A gyermeket a férfi ezt követően elcsalta egy fás-bokros területre, ahol a fiút a földre rántotta és ott erőszakoskodni próbált vele, azonban a kisfiú kiszabadult a fogásából és elmenekült.

Az ügyben a BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya szexuális erőszak bűntett kísérlet miatt indított eljárást, majd az elvégzett nyomozati cselekmények, adatelemzések és kamerafelvételek alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, a püspökladányi 25 éves L. Barnát. A nyomozók a férfit a püspökladányi rendőrökkel együttműködve június 8-án otthonában elfogták.   
A nyomozók a 25 éves L. Barnát szexuális erőszak bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

Szerző
Témák
erőszak