Vádat emeltek az M3-ason 120-szal dugóba hajtó kisbuszos ellen

Publikálás dátuma
2019.06.13. 10:06

Fotó: Heves Megyei Főügyészség
Vádat emeltek az M3-as autópályán tömegbalesetet okozó férfi ellen. A rendőrség múlt heti razziáján 378 bódultan vagy ittasan vezető sofőrt szűrtek ki.
Baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emeltek egy 47 éves férfi ellen, aki tavaly júliusban tömegkarambolt okozott az M3-as autópályán. A kilencszemélyes kisbusz vezetője nem vette észre a hosszú kilométeren keresztül veszteglő kocsisort, és 120 kilométer/órás sebességgel közelítette meg a dugót. Mivel vészfékezve sem tudott megállni, az utolsó pillanatban a két járműoszlop közé igyekezett kormányozni a kisbuszt, ahol azonban nem volt annyi hely, hogy elférjen, így összesen nyolc autót tört össze - írta a hvg.hu.
A tömegbalesetben a kisbusz hat utasa közül hárman, a vétlen járművekben ülők közül ketten nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, négyen pedig könnyebb sérülést szenvedtek.
Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában főbüntetésül próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.
A lap egy másik cikke arról számol be, hogy 378 bódult vagy ittas sofőrt szűrtek ki a rendőrök múlt héten azon az országos közlekedési ellenőrzésen, amelyen 77 ezer járművezetőt ellenőriztek.
Szerző

Vonat gázolt halálra egy nőt Érden

Publikálás dátuma
2019.06.12. 21:08
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az áldozat életét vesztette a helyszínen, az ügyben a rendőrség is vizsgálódik.
Szerda délután négy óra körül elgázolt egy nőt a vonat Érd alsónál, aki életét vesztette. A vonatok egy vágányon közlekedtek a halálos kimenetelű ütközés után – tudta meg az érdmost.hu helyi hírportál.
Hozzáteszik, az Érd FM 101.3 rádió András Tamástól, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől úgy értesült, hogy a gázolásról 16 óra 10 perckor érkezett a bejelentés a hatóságokhoz. Az érdi rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják a baleset körülményeit. 
Szerző

Sniccerrel akart lottózót rabolni, ezt a fiút keresik a rendőrök

Publikálás dátuma
2019.06.12. 18:48
Ezt a fiatal férfit keresik a rendőrök a zuglói rablási kísérlet miatt
Fotó: police.hu
A 19 éves gyanúsított egy zuglói üzletre csapott le, fénykép alapján körözi a rendőrség.
Felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete miatt keresi a zuglói rendőrkapitányság a 19 éves Cryns Béla Arnoldot, aki gyanújuk szerint kedd reggel tapétavágó késsel próbált meg kirabolni egy lottózót az Erzsébet királyné úton. 
A fekete halásznadrágot és piros trikót viselő fiatal férfi a rendőrség szerint megfenyegette az eladót, és pénzt követelt tőle, az alkalmazottnak azonban időben sikerült megnyomnia a riasztót – a rabló így zsákmány nélkül menekült el. A zuglói rendőrök kérik, hogy aki a képeken látható Cryns Béla Arnoldot felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén- írja a police.hu.
A Cryns Béla név máshonnan is ismerős lehet: ugyanígy hívják az „Angyalföld rémeként” is ismert, sok év fegyházra ítélt bűnözőt, akivel a Hír TV Riasztás című műsora kétszer is interjút készített.
Szerző