Előfizetés

Hazaengedték Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.13. 13:57
Novozánszki Fanni
Fotó: RTL Klub
Bár továbbra is megalapozottan gyanúsítható a férfi azzal, hogy megölte a fiatal nőt, a Fővárosi Törvényszék szerint úgy arányos, ha hazamehet.
Félreérthetetlen közleményben tudatja a Fővárosi Törvényszék: szerdán hazaengedték a sok helyen csak VV Fanniként emlegetett Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosát. Csütörtöki közleményükben azt írják:
"bűnügyi felügyelet alá kerül az a férfi, akit egy valóságshow szereplőjének megölésével gyanúsítanak".

Előző napon döntött így a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék, megváltoztatva a korábbi végzést. Azzal indokolják, hogy az arányosság, a fokozatosság és a szükségesség elvének szem előtt tartása mellett a bűnügyi felügyelet az eljárás jelenlegi szakaszában már elegendő, de szükséges eszköz is a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok biztosításához. Mindezt amellett, hogy
törvényszék megállapította, hogy a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja továbbra is fennáll.

A gyanút alátámasztó bizonyítékok köre a kényszerintézkedés legutóbbi meghosszabbítása óta nem bővült, teszik hozzá.
A törvényszék előírta azt is, hogy a gyanúsított a határozatban megjelölt lakást csak külön engedéllyel hagyhatja el, és ennek betartását a gyanúsított mozgását nyomkövető eszközzel kell ellenőrizni.

Vádat emeltek az M3-ason 120-szal dugóba hajtó kisbuszos ellen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.13. 10:06

Fotó: Heves Megyei Főügyészség
Vádat emeltek az M3-as autópályán tömegbalesetet okozó férfi ellen. A rendőrség múlt heti razziáján 378 bódultan vagy ittasan vezető sofőrt szűrtek ki.
Baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emeltek egy 47 éves férfi ellen, aki tavaly júliusban tömegkarambolt okozott az M3-as autópályán. A kilencszemélyes kisbusz vezetője nem vette észre a hosszú kilométeren keresztül veszteglő kocsisort, és 120 kilométer/órás sebességgel közelítette meg a dugót. Mivel vészfékezve sem tudott megállni, az utolsó pillanatban a két járműoszlop közé igyekezett kormányozni a kisbuszt, ahol azonban nem volt annyi hely, hogy elférjen, így összesen nyolc autót tört össze - írta a hvg.hu.
A tömegbalesetben a kisbusz hat utasa közül hárman, a vétlen járművekben ülők közül ketten nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, négyen pedig könnyebb sérülést szenvedtek.
Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában főbüntetésül próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.
A lap egy másik cikke arról számol be, hogy 378 bódult vagy ittas sofőrt szűrtek ki a rendőrök múlt héten azon az országos közlekedési ellenőrzésen, amelyen 77 ezer járművezetőt ellenőriztek.

Vonat gázolt halálra egy nőt Érden

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.12. 21:08
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az áldozat életét vesztette a helyszínen, az ügyben a rendőrség is vizsgálódik.
Szerda délután négy óra körül elgázolt egy nőt a vonat Érd alsónál, aki életét vesztette. A vonatok egy vágányon közlekedtek a halálos kimenetelű ütközés után – tudta meg az érdmost.hu helyi hírportál.
Hozzáteszik, az Érd FM 101.3 rádió András Tamástól, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől úgy értesült, hogy a gázolásról 16 óra 10 perckor érkezett a bejelentés a hatóságokhoz. Az érdi rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják a baleset körülményeit.