Előfizetés

Kiskamasz lány szúrta le a családjára késsel támadó apát Galgahévízen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.17. 10:24
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az áldozat élettársát és fiát is megkéselte, amikor 13 éves lánya közbelépett. Ő is szúrt, döfése halálosnak bizonyult.
Halálos kimenetelű családi veszekedés robbant ki vasárnap délben Galgahévízen: az áldozat, egy 54 éves férfi egyben elkövető is volt, gyilkosa pedig valószínűleg megpróbálta megállítani. A férfi ugyanis az eldurvuló vita hevében megkéselte 48 éves élettársát és 18 éves fiát is. 13 éves lánya ekkor lépett közbe, és megszúrta az őrjöngő családapát, aki olyan súlyosan sérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A fiút kórházba vitték, a 48 éves nőt pedig ellátták a mentőszolgálat munkatársai.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, közleménye alapján büntetőeljárás keretében vizsgálja a történtek pontos körülményeit. Azt ugyanakkor nem említették meg, hogy kit tekintenek gyanúsítottnak, és ennek megítélése kérdéses is lehet. A 13 éves lány a jelek szerint vagy családja vagy saját élete védelmében szúrta meg apját, és bár kora alapján büntethető, ő szintén inkább áldozatnak tűnik. Az ügy kapcsán megkerestük a Pest megyei Rendőr-főkapitányságot, arra is rákérdeztünk, hogy milyen jogcímen, hány gyanúsított ellen nyomoznak. A rendőrség kérdésünkre csak annyit közölt, hogy emberölés gyanújával nyomoznak, több részletet nem árultak el.

Lángoló kamion bénítja az M7-est Szegerdőnél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.17. 09:39

Fotó: Varga György / MTI
A gyümölcsszállító teherautó felborult, majd kigyulladt, a baleset miatt le kellett zárni az autópályát.
Oldalára borult hétfő reggel hét óra körül egy gyümölcsöt szállító kamion az M7-esen, fülkéje pedig kigyulladt – tájékoztatott a Somogy megyei katasztrófavédelem. A baleset az autópálya 177-es kilométerszelvényénél, Szegerdő térségében történt, a főváros felé vezető irányban. 
A helyszínre több településről érkező tűzoltók két habsugárral és egy vízsugárral kezdték oltani a tüzet, ami a rakományra is átterjedt. A baleset eset eleinte mindkét irányban, később csak egy oldalon lezárták az autópályát a forgalom elől. A Útinform jelentése szerint a főváros felé tartó oldalt még zárva tartják, de a Letenye felé haladók a leálló sávot már használhatják. A határ felől érkezőket a sávolyi kijáratnál (183 km) a 7-es főútra terelik ki. Visszatérni a pályára a következő csomópontnál, Holládnál (175 km) lehet. Fontos információ, hogy a főváros felé tartó oldalon a torlódásban rekedt kamionokat a műszaki átjáróban visszafordítják, ezért az ellenkező oldalon, a határ felé a forgalmat megállíthatják. így ott is újra korlátozásra számíthatnak az autósok.

Terror Nyírbátorban: kaszával, láncokkal támadtak egy helyi családra (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.17. 09:01
Feltört, vércseppes ajtó a nyírbátori támadás helyszínén
Fotó: police.hu
Hat felfegyverzett férfi tört be az áldozatok házába, a családapát kis híján megölték.
Emberölés kísérlete miatt felel a hatfős társaság öt tagja, akik a gyanú szerint június 15-én este kilenc óra körül rontottak rá egy nyírbátori családra. A 18 és 38 év közötti nyírtulaji és nyírbátori férfiak megtervezhették a támadást: kaszát, vasvillát, láncokat és botokat is vittek magukkal. A házuk felé közeledő csapatot látva, az asszony megpróbálta őket visszatartani, miközben férje és fia bezárkózott a házba – hasztalanul, a támadók megfenyegették a nőt, hogy ha nem áll el az ajtóból, őt is megölik.
Ezután betörtek a házba, és kezdetét vette a vérontás: a 48 éves családapát összevagdosták , szurkálták fegyvereikkel. Az életveszélyen megsebesített férfi után a 30 éves fiú ellen fordultak, és csak anyja könyörgése miatt nem bántalmazták súlyosabban. 
A támadás bejelentése után után a rendőrök haladéktalanul megkezdték az elkövetők felkutatását: a gyanúsítottak közül öt férfit néhány órán belül elfogtak, a Nyírbátori Rendőrkapitányságon pedig kihallgatásuk után őrizetbe vették őket, írja a police.hu.   A hatodik gyanúsított, a 30 éves, nyírbátori Balogh Márk viszont jelenleg is szökésben van: őt a rendőrség fénykép alapján körözi, megtalálásához a lakosság segítségét is kérik.