Fűrésszel és baltával akart behajtani tízezer forintot

Publikálás dátuma
2019.06.19. 09:07
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Négy év börtönre ítélt a marcali bíróság egy 28 éves férfit, aki baltával és fűrésszel akart behajtani egy tízezer forintos tartozást.
A Marcali környéki faluban élő vádlott januárban adott kölcsön egy ismerősének, akitől azóta többször is hiába kérte vissza a pénzét. Májusban megelégelte, hogy a sértett tartozik neki, s amikor egyszer berúgott, elment hozzá, hogy behajtsa tartozását. A sértett éppen fát vágott az udvarban, de ekkor sem tudott fizetni, mire a férfi felkapott egy baltát, s kergetni kezdte, s azzal fenyegette, megöli. Később úgy tett, mintha lehiggadt volna, békülékenyen egy melléképületbe hívta adósát, hogy ott majd megbeszélnek mindent, ám ott a falhoz vágta, s egy fűrészt szorított a torkának, s ismét gyilkossággal fenyegette. Miután elengedte, a sértett másnap kifizette adósságát, egyúttal értesítette a rendőrséget is. Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a többszörösen büntetett előéletű vádlottat, akit a bíróság négy év börtönre ítélt, illetve elrendelte korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is. Miután a verdikt ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.
Szerző
Témák
tartozás
Frissítve: 2019.06.19. 10:07

Két helyen is torlódik a forgalom az M0-son, baleset miatt

Publikálás dátuma
2019.06.19. 08:46
Képünk illusztráció!
Fotó: Népszava
Az autópálya gyáli kijárata közelében kamion ütközött védőkorlátnak, a külső sávot lezárták.
Baleset miatt torlódik a forgalom az M0-s autóúton az M1-es autópálya felé, a gyáli kijárat közelében, ahol védőkorlátnak ütközött egy kamion. A dugót tovább növeli, hogy baleseti helyszínelők dolgoztak a halásztelki csomópont közelében is. Az Útinform tájékoztatása szerint
  • az M0-s autóút keleti szektorán, az M1-es autópálya felé, a 4-es főút és az M5-ös autópálya közötti forgalomterelésben még tart a helyszínelés. A gyáli kijárat közelében a külső sávot lezárták, így az M5-ös felé csak egy sáv járható, több kilométeres a kocsisor.
  • az M0-s autóúton, a halásztelki csomópont közelében, a 16-os kilométernél a kamion műszaki mentése már befejeződött, így újra két sávon mehet a forgalom. Az M1-es felé torlódás már csak az M51-es autóút csomópontjától tapasztalható, innen a felhajtás is nehézkes. Az ellenkező oldalon, már csak Nagytétény környékén érzékelhető torlódás.
Szerző
Témák
baleset
Frissítve: 2019.06.19. 09:52

Balesetező teherautó gázolt halálra egy férfit az M0-áson

Publikálás dátuma
2019.06.18. 21:51

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A szemle és a műszaki mentés este 10 előtt még tart, Érdnél a középső- és a leállósávot is lezárták.
Halálos baleset történt kedd este 8 után az M0-ás autóúton, Érd külterületén, az M7-es autópálya felől az M5-ös irányába haladó oldalon - írja a police.hu. Az elsődleges információk szerint
a leállósávon állt műszaki hiba miatt egy személygépkocsi, míg mellette, a középső sávban szintén műszaki ok miatt megállt egy tehergépkocsi, aminek hátulról nekiütközött egy személyautó.

Az ütközéstől a teherautó a leállósávra sodródott, elcsapva a személygépkocsi mellett tartózkodó férfit, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.
A szemle és a műszaki mentés este 10 előtt még folyamatban van. A rendőrök a középső- és a leállósávot is lezárták, a forgalom a belső sávban halad. Torlódásra kell számítani.
Szerző
Frissítve: 2019.06.19. 12:03