Megválasztották Cseh Katalint a liberális frakció egyik alelnökének

Publikálás dátuma
2019.06.19. 11:44
Debate on Poland
Fotó: Wiktor Dabkowski / Verwendung weltweit, usage worldwide
A momentumos politikus a második legtöbb szavazatot kapta.
Megválasztották a momentumos Cseh Katalint a liberális frakció egyik alelnökének. A leendő EP-képviselő a második legtöbb, 82 szavazatot kapott. Lapunk már korábban beszámolt arról, hogy Cseh Katalint a megújult nevű liberális frakció, az Újítsuk meg Európát egyik lehetséges alelnökeként emlegetik. A politikai csoport alelnöki pozíciójára tízen jelentkeztek. Mivel a liberálisok továbbra is kiemelten kívánnak foglalkozni a magyar jogállamiság helyzetével, Cseh Katalin pedig tagja volt a pártcsalád európai kampánycsapatának, minden esélye megvolt rá, hogy megkapja a tisztséget. A leendő EP-képviselő és párttársa, Donáth Anna az ipari és energiaügyi, a költségvetési ellenőrzési, az állampolgári jogi, valamint a foglalkoztatási és szociális bizottságba jelentkeztek.
Szerző
Témák
Cseh Katalin
Frissítve: 2019.06.19. 13:39

Ismét szerepelnek magyar egyetemek a világ legjobbjai között

Publikálás dátuma
2019.06.19. 11:39

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
A hazai intézmények közül a Szegedi Tudományegyetem szerepel a legjobban.
Idén is szerepelnek magyar intézmények a friss, 2020-as rangsort QS World University Rankings új listáján, amely a világ legnívósabb felsőoktatási intézményeit értékeli – vette észre a HVG.
Az 1000 intézményből álló nemzetközi lista magyar szereplői közül a Szegedi Tudományegyetem ért el figyelemreméltó helyezést

–  az intézmény a rangsor 500-as helyeinél található. De felkerült még a listára a debreceni, az Eötvös Lóránd, a pécsi, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, illetve a Corvinus is. A rangsor három helyén az MIT, a Stanford, és a Harvard állnak.
Szerző
Témák
rangsor

Elítélték a nőt, aki összefirkálta az országzászló tartóját a Kossuth téren

Publikálás dátuma
2019.06.19. 10:29
Nem először firkálják össze a zászlórudat
120 ezres büntetés kapott. A végzés nem jogerős, az ügy tárgyaláson folytatódik.
Pénzbüntetést szabott ki a bíróság arra a nőre, aki a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség szerint az országzászló tartóját festékkel beszennyezte.  A vádirat szerint a nő 2017. április 12-én, az esti órákban, az V. kerület, Kossuth téren tartott demonstráción vett részt, amely során az Országházzal szemben található országzászló tartójához, azt
festékkel beszennyezte, valamint azon filctollal feliratokat helyezett el, és ezzel 50 ezer forintot el nem érő kárt okozott.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nő ellen falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon és indítványozta, hogy a bíróság a tárgyalást mellőzve hozzon büntetővégzést. 
A bíróság büntetővégzésében a vádlottal szemben 120.000,- Ft pénzbüntetést szabott ki.

A végzés nem jogerős, ellene a vádlott és védője tárgyalás tartását kérték, így az ügy tárgyaláson folytatódik.
Szerző
Témák
tüntetés