Előfizetés

Évzáró közben fosztották ki egy budapesti iskola diákjait

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.19. 16:38

Több mint 60 károsultja lehet az ügynek. A rendőrség nyomoz, de gyanúsított még nincs.
Amíg az udvaron izzadták végig az évzárót a budapesti, XIII. kerületi Németh László Gimnázium diákjai, valakik mindenüket elvitték, írja a 444.hu. Olvasójuktól értesültek a bűnügyről, aminek több mint 60 károsultja is lehet.
Az évzáró ünnepséget az iskola udvarán tartották, az osztálytermekben maradt értéktárgyak pedig őrizetlenül maradtak. A diákok csak akkor vették észre, hogy eltűntek a cuccaik, amikor felmentek a termekbe a bizonyítványokért. A tolvajok két emeletet fosztogattak végig.
A BRFK lopás bűntett miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, gyanúsítotti kihallgatás még nem történt

Letartóztatják az áldozatát megverő, megkötöző és felgyújtó testvérpárt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.19. 16:02

Az egyik dánszentmiklósi gyanúsított ügyvédje ugyan fellebbezett, de a döntés így is végrehajtható.
Szerdán elrendelte a Budakörnyéki Járásbíróság annak a két férfinak a letartóztatását, akiket a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettével és bűnpártolás bűntettével gyanúsít, írja közleményében a bíróság. A múlt szombaton történt gyilkosság gyanúsítottjai testvérek, egyikük Dánszentmiklóson egy házban lakott a sértettel. A gyanúsított és a sértett is alkalmi munkákból élt, mindketten rendszeresen és sokat ittak. Köztük korábban komoly nézeteltérés nem volt.
Szombaton a gyanúsítottak ballagási ünnepségre voltak hivatalosak, ahova P. A. gyanúsított már a délutáni órákban megérkezett élettársával. P. A. az ünnepségen szeszes italt fogyasztott annak ellenére, hogy epilepsziájára rendszeresen gyógyszert kellett szednie. 21 óra körüli időben kerékpárral megérkezett P. Zs. gyanúsított is, már ittas állapotban. Itt
azt állította, hogy a sértett le akarta szúrni, holott ez nem volt igaz.

Testvére, P. A. gyanúsított erre dühös lett, és ketten elindultak a házhoz. A sértett, mire a gyanúsítottak megérkeztek, már az ágyában feküdt. P. A. az ágyból a földre rántotta és ütlegelni kezdte ököllel, főként a fején és közben szidalmazta. A bántalmazástól a sértett már a szobában védekezésre képtelen állapotba került. A gyanúsított kivonszolta a magatehetetlen áldozatot az udvarra, ahol kezeit, lábát és a fejét egy bálamadzaggal egy fához kötözte, majd tovább folytatta a bántalmazását kézzel és lábbal. P. Zs. gyanúsított ezt tétlenül végignézte, testvérét nem akadályozta meg a sértett bántalmazásában és segítséget sem kért. Ezt követően mindkét gyanúsított visszament a ballagási ünnepségre, ahol a résztvevők látták, hogy P. A. gyanúsított keze és ruházata véres, sőt a gyanúsított el is mondta, hogy megverte áldozatát és a fához kikötötte.
P. Zs. gyanúsított lakhelyére visszatérve észlelte, hogy a sértett semmilyen életjelet nem ad. Úgy hagyta őt, lefeküdt aludni, másnap elment dolgozni. A testvérek kora délután vágták csak le a fáról a holttestet, arra különböző éghető anyagot tettek és meggyújtották azokat. A szomszéd később átmentek a tűz miatt, észrevették az összeégett testet és hívták a rendőröket.
A tényállás alapján P. A. megalapozottan gyanúsítható emberölés bűntettével; míg P. Zs. megalapozottan gyanúsítható emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás bűntettével. Megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének vagy elrejtőznének, illetve megnehezítenék a nyomozást. A bíróság az ügyészi indítványt megvizsgálta és azzal egyetértett, ezért elrendelte a gyanúsítottak legfeljebb egy hónapos letartóztatását. A döntés ellen a két gyanúsított és az I. r. gyanúsított védője fellebbezéssel élt, a II. r. gyanúsított védője 3 nap gondolkodási időt tartott fenn. A döntés így nem végleges, de végrehajtható.

Arab nyelven beszélgetett két egyetemista, ezért durván bántalmazták őket

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.19. 11:53

„Migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!”– ezt kiabálták feléjük.
Közösség tagja elleni erőszak miatt emelt vádat két fiatallal szemben az ügyészség, akik származásuk miatt bántalmaztak két arab származású egyetemistát. A két sértett jemeni állampolgárok, akik Pécsett, illetve Szegeden járnak egyetemre – írja a 24.hu a Pécsi Járási Ügyészségre hivatkozva.
A két külföldi egyetemista az egyik pécsi üzletközpont előtt sétált tavaly nyáron és arabul beszélgetett. Ezt hallotta a két fiatal támadó is, akik az üzletház előtti padon ültek a barátaikkal. Ekkor egyikük az egyetemisták felé kiabált azzal, hogy 
„migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!”

Amikor a diákok számon kérték ezt a beszédet a vádlottaktól, a két elkövető szidalmazni kezdte az egyetemistákat, majd utánuk eredtek. Mikor utolérték őket, 
egyikük a mellkasánál fogva megragadta az egyik egyetemistát, rángatni kezdte, majd a járdára lökte. Közben folyamatosan szidalmazták őket a származásuk miatt.

A földre esett tanulónak sikerült felállnia, majd a helyszínről elszaladt. Ezután a két támadó a másik egyetemista felé fordult, őt is lökdösték, majd acélbetétes bakancsaikkal többször megrúgták. A bántalmazás alatt a két elkövető folyamatosan sértegette a diákot a származása miatt. Végül neki is sikerült elmenekülnie, és szerencséjére már nem érték utol.  
Az eljárás megállapította, hogy a két elkövető a külföldi származásuk miatt bántalmazta a hazánkban tanuló diákokat

, így a cselekményük a súlyos testi sértés kísérlete mellett a közösség tagja elleni erőszak megállapítására alkalmas.