Halálkamion: négy vádlottat életfogytiglanra ítéltek

Publikálás dátuma
2019.06.20. 09:42

Fotó: ROLAND SCHLAGER / AFP
Tíz vádlottat társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettéért mint bűnszervezet tagját marasztalt el a bíróság, őket négy és tizenkét év közötti börtönbüntetésre ítélte.
Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön a 71 halálos áldozattal járó 2015-ös embercsempészési ügy négy vádlottját – írja az MTI. A táblabíróság az elsőrendű vádlott afgán férfit és négy bolgár állampolgárságú társát különös kegyetlenséggel, több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek. A negyedrendű vádlott a bűncselekményt tettesként, három társa bűnsegédként követte el. A bíróság a vádlottakat bűnszervezet tagjaként elkövetett embercsempészés bűntettéért is elmarasztalta. A vádlottak közül csak a harmadrendű vádlott bocsátható feltételes szabadságra, legkorábban harminc év letöltése után. Tíz vádlottat társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettéért mint bűnszervezet tagját marasztalt el a bíróság, őket négy és tizenkét év közötti börtönbüntetésre ítélte.
A bűnszervezetben elkövetett embercsempészés és más bűncselekmények miatt a Kecskeméti Törvényszék által végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt 14 vádlott közül 13 büntetésének súlyosítását indítványozta korábban a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség. Az elsőfokú ítélet szerint a bűnszervezet 2015 februárja és 2015. augusztus 27. között működött, júniustól naponta szállítottak embertelen körülmények között migránsokat arra alkalmatlan, zárt, sötét és levegőtlen tehergépkocsikba zsúfolva Ausztriába és Németországba. 
Szerző
Frissítve: 2019.06.20. 10:09

Hármas karambol – Többen megsérültek az M5-ösön

Publikálás dátuma
2019.06.20. 06:46
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
A baleset az autópálya Szeged felé vezető oldalán történt.
Összeütközött két autó és egy kamion az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 114-es kilométernél csütörtök hajnalban. A balesetben több ember megsérült – írja a police.hu. A helyszínelés idejére a rendőrök 5 órától lezárták az autópálya belső sávját, a forgalom a külső sávban folyamatosan halad.
Szerző

Betonlap csapott agyon egy szombathelyi munkást

Publikálás dátuma
2019.06.19. 16:41
Illusztráció
Fotó: Népszava
A mentők sikertelenül próbálták újraéleszteni a férfit. A helyszínelés még tart.
Betonlap zuhant egy munkagödörben dolgozó férfira szerdán Szombathelyen, a munkás életét vesztette - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Seffer Lilla azt mondta: a helyszínelés még tart, rendőrségi eljárás indítanak az eset körülményeinek tisztázására. Sajtóértesülések szerint
a férfi egy három méter mély munkagödörben dolgozott egy bevásárlóközpont közelében, amikor a távhővezeték alagútjának fedlapja rázuhant.

Markológéppel emelték le testéről a betonlapot, a mentők sikertelenül próbálták őt újraéleszteni.