Előfizetés

Elloptak és feldaraboltak egy angyalt Kőbányán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.23. 11:17

A fémszobor egy idősek otthonából tűnt el, aztán darabokban került elő egy fémtelepen.
Térfigyelő kamerák felvételei alapján ismerték fel azt a két férfit a rendőrök, akik a gyanú szerint egy lopott angyalszobron vagy annak darabjain adtak túl. Az otthon még június 21-én reggel jelentette be, hogy előző éjszaka elvitték a szökőkútjukat díszítő szobrot. A kőbányai nyomozók vizsgálatuk során eljutottak egy színesfém-átvevő telepre, ahol aztán megtalálták a feldarabolt angyalt – a kamerafelvételek és a telep dolgozóinak vallomása alapján pedig azonosítani tudták az eladókat is.
A két kőbányai lakost, egy 24 és egy 66 éves férfit otthonaikban fogták el, és a kerületi kapitányságra vitték őket. A police.hu cikke szerint orgazdaság miatt kell felelniük – vagyis a jelek szerint a lopással nem gyanúsítják a párost – és jelenleg szabadlábon védekezhetnek. 

Több mint százmilliót pörgetett vissza mérőórákon egy pécsi férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.23. 09:43

A rendőrség szerint a gyanúsított 15 éven át trükközött a fogyasztásmérőkkel.
Befejezte a nyomozást a rendőrség egy pécsi lakos ügyében, aki a gyanú szerint 2002-től változó intenzitással, de töretlen lelkesedéssel lopta az áramot.  A rendőrség közleménye alapján a férfi előbb otthonában kezdte lopni az áramot, majd 2004-től egy sportlétesítményben is trükközött a fogyasztással. 
Egy évvel később már a gázórákat is manipulálta: a vizsgálat szerint leszedte és más dróttal pecsételte le a fogyasztásmérőket, pörgette vagy éppen ideiglenesen megállította a számlálókat, a nagyobb áramteljesítmény érdekében kiiktatta a kismegszakítókat, és a hologramos fóliákat is fel-le ragasztgatta, a mérők tekergetése után; a lopássorozatnak aztán 2016. decemberi lebuktatása vetett véget.   A férfi a bűncselekmény elkövetésével közel 117 millió kárt okozhatott, ami különösen nagy értékű lopásnak számít – állítja a Pécsi Rendőrkapitányság. A rendőrök átadták a nyomozati anyagokat az ügyészségnek, így az ügyben hamarosan vádemelés jöhet.

Hátba szúrta gyerekkori barátnőjét egy józsefvárosi nő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.22. 18:57

A támadó meneküléskor egy szemeteskukába dobta a kést.
A Budapesti Rendőr-főkapitányságra június 19-én délben érkezett bejelentés, hogy a VIII. kerület Kőris utca és Illés utca kereszteződésénél megkéseltek egy nőt – írja a police.hu. A kerületi járőrök perceken belül több egységgel a helyszínre érkeztek, ahol kiderült, hogy
két nő először összevitatkozott, majd verekedtek, és amikor az idősebb nő menekülni próbált, a másik nő egy késsel többször hátba szúrta.

A rendőrök rövid időn belül azonosították a támadót, a 44 éves budapesti K. Bertát, akit egy józsefvárosi társasház folyosóján elfogtak. A helyszínen kiderült, hogy a két gyerekkori barátnő egy férfi miatt veszett össze. 
A rendőrök a helyszín közelében megtalálták az elkövetés eszközeként használt kést is, amit K. Berta menekülésekor egy szemeteskukába dobott.

A BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságán a nyomozók K. Bertát súlyos testi sértés bűntett kísérlet miatt, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták. A nő kihallgatásakor elismerte a bűncselekmények elkövetését, akit a nyomozók őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. ​