Márki-Zay: „Én a testi fenyítésnek is szükségét érzem”

Publikálás dátuma
2019.06.24. 19:05

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
A politikus megdöbbentő mondatokat fogalmazott meg a gyereknevelésről egy rádióműsorban.
A hétgyermekes Márki-Zay Pétert a Radio Color városi internetes rádió Kincs című családi magazinműsorában kérdezték múlt szerdán, eredetileg arról, hogy apaként máshogy viselkedett-e fiú vagy lány gyermekeivel, a kislányok az ujjuk köré tudták-e csavarni – vette észre elsőként a 444.hu.
Hódmezővásárhely polgármestere kifejtette, hogy hazánkban a gyermekek testi fenyítésére vonatkozó szabályozás „túl szigorú”, miközben nem is tartják be.

A politikus azt is elmondta, hogy mindig is határozott szülő volta, a fegyelmet elvárta a gyerekeitől. „Nekem az mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem”. Hozzátette, hogy természetesen nem „ököllel verésről” beszél.
„De arról szó van igen, hogy egy adott esetben az ember például az utcán egy kézszorítással is jelzi a gyereknek, ha valami nem oké, ha valami nem elfogadható. És nem érdekli, ha sír”

– mondta. Szerinte a gyerekeknél már egészen fiatal korban ki kell alakítani azt, hogy a szülőnek a tekintélye meglegyen.
Szerző
Témák
Márki-Zay
Frissítve: 2019.06.24. 21:04

Négy napja tart az előválasztás, de máris oda az ellenzéki béke: csalást kiált a DK

Publikálás dátuma
2019.06.24. 18:00

Fotó: Lakos Gábor / Népszava
Az ellenzéki választók megtévesztésével vádolnak valakit, az MSZP állítja: semmi közük az egészhez. Gyanús, hogy valaki kívülről akar zavart kelteni.
Hivatalos panaszt tesz a DK választási csalás miatt az ellenzéki előválasztást felügyelő Civil Választási Bizottságnál.  A párt közleménye szerint a Demokratikus Koalícióhoz az elmúlt órákban tömegesen érkeznek állampolgári bejelentések egy félrevezető tartalmú automata hívásról, amelyet a +36 21 345 6107 számról indítottak. A hívás úgy állítja be Karácsony Gergelyt, mintha Gyurcsány Ferenc és a DK által hivatalosan támogatott jelölt lenne, ehhez pedig Gyurcsány Ferenc egy korábbi tévészereplésének hangját is felhasználták. A DK áll minden versenyhelyzet elé, azonban mi a tisztességes verseny hívei vagyunk, ahol egyetlen fél sem nyúl tisztességtelen és a választókat megtévesztő eszközökhöz - írják a közleményben.   
Semmi közünk az egészhez, mi a kezdetektől tiszta lapokkal játszunk - nyilatkozta a Népszavának Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke.
A DK közleményében megjelölt szám egyébként egy nem helyhez kötött, internet alapú (VoIP) vezetékes telefonszám, amiről a kihívott.hu oldal adatai szerint az elmúlt napokban sokan kaptak többször is hívást, de nem szólt bele senki. Most a DK szerint viszont már beleszólnak. Ez alapján felmerül a gyanú, hogy valaki kívülről szándékos zavarkeltéssel akar beavatkozni az ellenzéki előválasztásba.
Szerző
Frissítve: 2019.06.24. 18:07

Részben a menekültek miatt nem ratifikálja a kormány az egyezményt, amely segíthetne a bántalmazott nőkön

Publikálás dátuma
2019.06.24. 17:21

Fotó: Shutterstock
Az isztambuli egyezményben ugyanis két olyan pont is szerepel, amelyek kormány által elfogadhatatlanok: ezek a menekültekről és a társadalmi nem fogalmáról szólnak.
Napirend előtt szólalt fel a parlament hétfői ülésén Gurmai Zita, az MSZP politikusa, aki a nők elleni erőszakról szóló Isztambuli Egyezmény ratifikálását sürgette – írja a HVG. Völner Pál, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára erre úgy reagált: fontosnak tartják a nők tiszteletét, határozottan elutasítják a nők elleni erőszakot, ám „az egyezménynek van azonban két olyan pontja, amely a kormány által elfogadhatatlan elemeket akar a magyar jogrend részévé tenni”: az egyik a menekültüggyel foglalkozó fejezet, a másik a társadalmi nem fogalmára vonatkozó rész. 
Az államtitkár kijelentette, hogy amíg ezek a passzusok nem tisztázódnak, nem kerülhet sor az egyezmény ratifikációjára.

A parlament  109 igen szavazattal, 31 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta a választ.
Szerző
Frissítve: 2019.06.24. 18:36