Sztrájkkészültség a közszolgálatban

Publikálás dátuma
2019.06.24. 19:17

Fotó: Népszava
A sztrájkbizottság három hónapja hiába vár a kormány képviselőjére.
Öt közalkalmazotti terület sztrájk idején biztosítandó még elégséges szolgáltatásainak javaslatát küldte meg az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság a miniszterelnöknek, mert Orbán Viktor március 20-a óta nem jelölte ki a sztrájktárgyalásokra a kormány képviselőit. Az együttműködő szakszervezetek közül nincs még elégséges szolgáltatási kötelezettsége a bölcsődei dolgozóknak, a tudományos kutatóknak és a könyvtári, levéltári, múzeumi vagy egyéb kulturális munkát végzőknek. Az oktatásban a bentlakásos diákotthonok és kollégiumok kötelesek gondoskodni a rájuk bízott gyermekekről, a szociális területen az életet veszélyeztető helyzet kialakulásának elkerülése a fő cél, a szolgáltatások köre a sztrájk időtartamától függ. Ha nem tárgyal a kormány, bíróság dönthet a szolgáltatási csomag sorsáról. 
Frissítve: 2019.06.24. 23:46

Márki-Zay: „Én a testi fenyítésnek is szükségét érzem”

Publikálás dátuma
2019.06.24. 19:05

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
A politikus megdöbbentő mondatokat fogalmazott meg a gyereknevelésről egy rádióműsorban.
A hétgyermekes Márki-Zay Pétert a Radio Color városi internetes rádió Kincs című családi magazinműsorában kérdezték múlt szerdán, eredetileg arról, hogy apaként máshogy viselkedett-e fiú vagy lány gyermekeivel, a kislányok az ujjuk köré tudták-e csavarni – vette észre elsőként a 444.hu.
Hódmezővásárhely polgármestere kifejtette, hogy hazánkban a gyermekek testi fenyítésére vonatkozó szabályozás „túl szigorú”, miközben nem is tartják be.

A politikus azt is elmondta, hogy mindig is határozott szülő volta, a fegyelmet elvárta a gyerekeitől. „Nekem az mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem”. Hozzátette, hogy természetesen nem „ököllel verésről” beszél.
„De arról szó van igen, hogy egy adott esetben az ember például az utcán egy kézszorítással is jelzi a gyereknek, ha valami nem oké, ha valami nem elfogadható. És nem érdekli, ha sír”

– mondta. Szerinte a gyerekeknél már egészen fiatal korban ki kell alakítani azt, hogy a szülőnek a tekintélye meglegyen.
Szerző
Témák
Márki-Zay
Frissítve: 2019.06.24. 21:04

Négy napja tart az előválasztás, de máris oda az ellenzéki béke: csalást kiált a DK

Publikálás dátuma
2019.06.24. 18:00

Fotó: Lakos Gábor / Népszava
Az ellenzéki választók megtévesztésével vádolnak valakit, az MSZP állítja: semmi közük az egészhez. Gyanús, hogy valaki kívülről akar zavart kelteni.
Hivatalos panaszt tesz a DK választási csalás miatt az ellenzéki előválasztást felügyelő Civil Választási Bizottságnál.  A párt közleménye szerint a Demokratikus Koalícióhoz az elmúlt órákban tömegesen érkeznek állampolgári bejelentések egy félrevezető tartalmú automata hívásról, amelyet a +36 21 345 6107 számról indítottak. A hívás úgy állítja be Karácsony Gergelyt, mintha Gyurcsány Ferenc és a DK által hivatalosan támogatott jelölt lenne, ehhez pedig Gyurcsány Ferenc egy korábbi tévészereplésének hangját is felhasználták. A DK áll minden versenyhelyzet elé, azonban mi a tisztességes verseny hívei vagyunk, ahol egyetlen fél sem nyúl tisztességtelen és a választókat megtévesztő eszközökhöz - írják a közleményben.   
Semmi közünk az egészhez, mi a kezdetektől tiszta lapokkal játszunk - nyilatkozta a Népszavának Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke.
A DK közleményében megjelölt szám egyébként egy nem helyhez kötött, internet alapú (VoIP) vezetékes telefonszám, amiről a kihívott.hu oldal adatai szerint az elmúlt napokban sokan kaptak többször is hívást, de nem szólt bele senki. Most a DK szerint viszont már beleszólnak. Ez alapján felmerül a gyanú, hogy valaki kívülről szándékos zavarkeltéssel akar beavatkozni az ellenzéki előválasztásba.
Szerző
Frissítve: 2019.06.24. 18:07