Senkit nem érdekelt Rogán Cecíliáék szépségversenye

Publikálás dátuma
2019.06.24. 20:21
A 2018-as Magyarország Szépe verseny sajtótájékoztatója. Rogán Cecília és Sarka Kata.
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Nagyjából kétszázezren nézték 52 millió közpénzért a színpadon vonuló lányokat.
Rogán Cecília és Sarka Kata összesen 5,2 százalékos közönségarányt produkált a Magyarország szépe című műsorral, a Duna TV-n  valamivel több mint kétszázezer nézővel – írja a 24.hu.  Mint azt már korábban a portál cikke alapján megírtuk, 52,6 millió forint+áfát, azaz bruttó 66 millió 802 ezer forintot fizetett az MTVA a Sarka Kata és Rogán Cecília holdudvarához tartozó Digital Minds Kft.-nek a szépségversenyért. A portál a közérdekű adatigénylés keretében kikérte a szerződés mellékleteit is, hogy ránézhessenek a produkció tételes költségvetésére, de ezt 
olyan rossz minőségben kapták meg, hogy gyakorlatilag semmit sem tudtak kibogozni belőle. Ezután levélben kérték az MTVA-t, hogy küldjék el a szerződés mellékletét olvasható minőségben, de kérésnek ezidáig nem tettek eleget.

Szerző
Témák
Rogán Cecília

Sztrájkkészültség a közszolgálatban

Publikálás dátuma
2019.06.24. 19:17

Fotó: Népszava
A sztrájkbizottság három hónapja hiába vár a kormány képviselőjére.
Öt közalkalmazotti terület sztrájk idején biztosítandó még elégséges szolgáltatásainak javaslatát küldte meg az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság a miniszterelnöknek, mert Orbán Viktor március 20-a óta nem jelölte ki a sztrájktárgyalásokra a kormány képviselőit. Az együttműködő szakszervezetek közül nincs még elégséges szolgáltatási kötelezettsége a bölcsődei dolgozóknak, a tudományos kutatóknak és a könyvtári, levéltári, múzeumi vagy egyéb kulturális munkát végzőknek. Az oktatásban a bentlakásos diákotthonok és kollégiumok kötelesek gondoskodni a rájuk bízott gyermekekről, a szociális területen az életet veszélyeztető helyzet kialakulásának elkerülése a fő cél, a szolgáltatások köre a sztrájk időtartamától függ. Ha nem tárgyal a kormány, bíróság dönthet a szolgáltatási csomag sorsáról. 
Frissítve: 2019.06.24. 23:46

Márki-Zay: „Én a testi fenyítésnek is szükségét érzem”

Publikálás dátuma
2019.06.24. 19:05

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
A politikus megdöbbentő mondatokat fogalmazott meg a gyereknevelésről egy rádióműsorban.
A hétgyermekes Márki-Zay Pétert a Radio Color városi internetes rádió Kincs című családi magazinműsorában kérdezték múlt szerdán, eredetileg arról, hogy apaként máshogy viselkedett-e fiú vagy lány gyermekeivel, a kislányok az ujjuk köré tudták-e csavarni – vette észre elsőként a 444.hu.
Hódmezővásárhely polgármestere kifejtette, hogy hazánkban a gyermekek testi fenyítésére vonatkozó szabályozás „túl szigorú”, miközben nem is tartják be.

A politikus azt is elmondta, hogy mindig is határozott szülő volta, a fegyelmet elvárta a gyerekeitől. „Nekem az mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem”. Hozzátette, hogy természetesen nem „ököllel verésről” beszél.
„De arról szó van igen, hogy egy adott esetben az ember például az utcán egy kézszorítással is jelzi a gyereknek, ha valami nem oké, ha valami nem elfogadható. És nem érdekli, ha sír”

– mondta. Szerinte a gyerekeknél már egészen fiatal korban ki kell alakítani azt, hogy a szülőnek a tekintélye meglegyen.
Szerző
Témák
Márki-Zay
Frissítve: 2019.06.24. 21:04