A fideszes képviselő megköszönte a buszmegálló rongálását

Publikálás dátuma
2019.06.25. 19:16

Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt / Facebook
„Vélhetően lelkes civilek szüntették meg a törvénytelenséget.”
„Eltűnt az engedélyek nélkül felállított buszváró. Vélhetően lelkes civilek szüntették meg a törvénytelenséget”– írta Facebook-oldalán Sátory Károly fideszes képviselő, miután ismeretlenek lebontották a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Szombathelyen, a Szent Flórián körúton felállított buszmegállóját. „Számomra hihetetlen, hogy egy balesetveszélyes, engedélyek nélkül épült szerkezetet az ellenzékből ”új többséggé alakult” frakció szavazatával próbált legalizálni. Úgy gondolták, hogy balesetveszély ide vagy oda, a 10. választókerületben élők számára jó lesz ez is, csak azért, hogy a másikat máshová szabadon felhasználhassák. Hát nem jó! 
Bárki tette, köszönjük!”

– folytatta Sátori. A bejegyzést - amelyet először az ugytudjuk.hu vett észre - azóta a képviselő már eltávolította Facebook-oldaláról.   Azóta a buszmegállót egyébként már helyreállították. 
Szerző
Témák
rongálás Fidesz

Kemény bírálatot kapott Magyarország az amerikai külügytől

Publikálás dátuma
2019.06.25. 18:44
Az Egyesült Államok Capitoliuma - illusztráció
Fotó: Alex Edelman / Consolidated News Photos / DPA
A 2018-as Nemzetközi Vallásszabadság Jelentés számos aggasztó esetről számol be Magyarországról.
Az Egyesült Államok külügyminisztériuma által kiadott 2018-as Nemzetközi Vallásszabadság Jelentés alapján Alcee L. Hastings, floridai demokrata képviselő, a US Helsinki Bizottságának (CSCE) elnöke a következő nyilatkozatot tette közzé: „A dokumentum számos aggasztó esetről számol be Magyarországról és Törökországról. Jelentések szerint Magyarországon a kormánytisztviselők számos alkalommal muszlimellenes és antiszemita retorikát folytattak és nyilvánosan tisztelegtek második világháborús antiszemiták és Hitler szövetségesei előtt. A megosztó, 2011-es vallástörvénnyel kapcsolatban a módosítások ugyan áprilisban már életbe léptek, nem teljesen világos, hogy ez megszünteti-e majd a vallási diszkriminációt. A vallásszabadság megsértésének ezen eseményei azért is különösen zavaróak, mert Magyarország és Törökország az EBESZ valamennyi országával együtt elkötelezte magát a vallás és meggyőződés szabadságának védelme mellett és amellett, hogy segít megelőzni a vallási alapú diszkriminációt.” Hasings (Marcy Kaptur ohioi demokrata képviselővel és egy republikánus honatyával, a dél-karolinai Joe Wilsonnal együtt) jegyezte részben azt a határozattervezetet, amelyet nemrég mutattak be a Képviselőházban, és amelyben komoly bírálatokat fogalmaztak meg a magyar kormánnyal szemben.
Frissítve: 2019.06.25. 20:55

Alkotmánybírót csinálhatnak Handó Tündéből, de ő nem akarja

Publikálás dátuma
2019.06.25. 17:37

Fotó: Népszava
A hírek szerint a terv meglehetősen nagy megütközést keltett az AB-n.
Idő előtt megszűnhet Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének megbízása, és felfelé bukva alkotmánybíróként válthatja Stumpf Istvánt – értesült több forrásból a hvg.hu.  A portál úgy tudja, a terv – amely meglehetősen nagy megütközést keltett az AB-n – nem új, ugyanakkor most időszerű: július 13-án ugyanis lejár Stumpf István alkotmánybírói megbízatása. Ezzel a lépéssel egy csapásra nyugalmat teremthetne a kormányzat a bíróságokon. A bökkenő az, hogy információik szerint Handónak nagyon nincs ínyére a terv, amely valójában az ő felfelé buktatásáról szólna. Handó Tündét 2012. január elsejétől választották meg kilenc évre az OBH elnökévé, és – legalábbis a jelenlegi szabályok szerint – nem újraválasztható. Az elmúlt hónapok vitái nyomán pedig olyan mértékben tépázódott meg a tekintélye a bíróságokon, hogy forrásaik szerint semmi esélye sincs annak, hogy ő bíróként folytassa a pályáját.
Mint megírtuk, az Országos Bírói Tanács május 8-án döntött úgy, hogy kezdeményezi Handó felmentését. Az OBT ugyanis egy év alatt nyolc törvénysértésről jelzett Handó hivatala felé, érdemi lépés azonban egyik ügyben sem történt. Az OBT kifogásolta az OBH elnökének kinevezési gyakorlatát, és az előterjesztések benyújtásának megtagadását. Azt is az elmozdítás melletti érvként hozták fel, hogy a sarkalatos törvényben előírt több feladatával kapcsolatban 90 napon túl nem tett eleget kötelezettségének. Június 11-én az Országgyűlés 120 szavazattal, 54 ellenében döntött úgy, hogy Handó maradhat a szervezet elnöke. A parlament döntése nem persze meglepetés, a kérdést beterjesztő - kormánypárti többségű -igazságügyi bizottság ugyanis azt javasolta, hogy ne fosszák meg Handót elnöki tisztségétől. 
Szerző
Témák
Handó Tünde OBH