Karácsony Gergely;Tarlós István;főpolgármesterválasztás;

2019-06-27 11:15:22

Tarlós nem zárja ki a nyílt vitát Karácsonnyal

"Operettalakításokban viszont biztosan nem veszek részt" - mondta lapunknak a főpolgármester.

"Most volt húsvét, nem?" - csak ennyit mondott a Népszava kérdésére Tarlós István budapesti főpolgármester, amikor arról kérdeztük, mit szól ahhoz, hogy Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki főpolgármesteri előválasztást. Tarlós más módon sem kívánta bővebben kommentálni a tegnap lezárult előválasztást. Arra a kérdésükre, hogy kiállna-e Karácsony Gergellyel egy nyilvános főpolgármester-jelölti vitára, Tarlós azt mondta:

"Egyelőre azt sem tudjuk, hány jelölt lesz, az előválasztás nem egy közjogi aktus, nem előfeltétele annak, hogy bárki elinduljon, meglátjuk. Olyan vitára, amilyet most láttunk - utalt az előválasztásokban lezajlott vitákra -, olyanra biztosan nem kerül sor, nem tudom, hogy ilyennek van-e értelme. Abban is biztos vagyok, hogy egy Gulyás Marci által moderált vita biztosan nem lesz. Meglátjuk, hány jelölt lesz, meglátjuk, mi lesz a helyzet szeptemberben. Én csak olyan vitát tudok elképzelni, hogy nem előre megbeszélt témák vannak súgóemberekkel. Ha egymással szembeállunk, és előre meg nem beszélt témákról face to face egymást kérdezzük, ilyet nem zárok ki. Nem azt mondom, hogy biztosan lesz, de ilyet nem zárok ki. Operettalakításokban viszont biztosan nem veszek részt."

Mint ismert, Karácsony a fővárosi parkolási ügyekben tavasszal egyszer már kihívta nyilvános vitára Tarlós Istvánt. Majd az előválasztás eredményének ismeretében szerdán azt mondta a Népszavának, újra felkéri nyilvános vitára Tarlóst, de nem hiszi, hogy a főpolgármester élni fog a lehetőséggel.