Előfizetés

Zárolták Depardieu orosz számláit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.27. 18:24
Gérard Depardieu
Fotó: Thierry Roge / BELGA/AFP
A színész egy adóbotrány miatt kért és kapott orosz állampolgárságot, de az adófizetéssel ott is gondjai akadnak.
Zárolta Gérard Depardieu francia filmsztár egyéni vállalkozóként nyitott novoszibirszki bankszámláit az orosz adóhatóság - jelentette csütörtökön az Interfax hírügynökség. Az intézkedést a színésznek a Gazprombankban, a VTB-ben és a szaranszki székhelyű KSz Bankban vezetett számlái ellen az orosz adótörvénykönyv 76. cikke alapján rendelték el. Ez abban az esetben rendelkezik a banki műveletek felfüggesztéséről, ha a számlatulajdonos nem nyújtott be adóbevallást, elmulasztotta az adó vagy valamilyen bírság, illeték befizetését.
Az üggyel kapcsolatban az orosz Szövetségi Adószolgálat (FSZN) Novoszibirszk megyei részlege péntekre ígért hivatalos tájékoztatást. Az Interfax szerint Depardieu tavaly decemberben jegyeztette be magát a városban alkotói és művészi tevékenységet folytató, valamint szórakoztatást szervező egyéni vállalkozóként.  A számos élvonalbeli filmművészeti díjjal jutalmazott Depardieu, aki 2013-ban megkapta az orosz állampolgárságot, ugyancsak a múlt év végétől bejegyzett lakos Novoszibirszkben.A színész azután kapta meg az orosz útlevelet Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, hogy hazájában botrány keveredett, mert nem kívánta megfizetni a francia kormány által a leggazdagabbakra kivetett adót, és belga adófizető lett - írja az MTI.

Két öngyilkos merénylő robbantott Tuniszban, a rendőrök voltak a célpontjaik

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.27. 14:35

Fotó: FETHI BELAID / AFP
Egy járőrt megöltek és sok civilt megsebesítettek a terroristák. Még nem tudni, melyik szervezet áll a merényletek mögött.
Két öngyilkos merénylő robbantott két független helyszínen a tunéziai fővárosban, Tuniszban csütörtökön dél körül - írja az Euronews. A célpont mindkét esetben a rendőrség volt, egy rendőrtisztet meg is öltek a merénylők. Többen megsebesültek.
Az első célpont egy rendőrjárőr autója volt a városközpontban, a tuniszi francia nagykövetség közelében. Az autóban lévő rendőr életét vesztette, társa és három másik civil pedig megsérült.

Egy az utcában vásároló szemtanú szerint a robbantás egy kereszteződésben történt, ahol épp több rendőr próbálta feloszlatni az odatelepedett illegális árusok csoportját.
Nem sokkal ezután egy második terrorista egy rendőrőrs mellett követett el merényletet. Itt ő volt az egyetlen halálos áldozat, de négyen megsérültek miatta.
Mindkét helyszínt erősen felfegyverzett rendőrök őrzik, az utcákat lezárták. Hogy ki áll a merényletek mögött, azt egyelőre nem tudni.

Bolsonaro küldöttsége 39 kiló kokainnal indult Japánba

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.27. 13:33

Fotó: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
Brazília szélsőjobboldali államfője pedig épp júniusban szigorította a kábítószerekkel kapcsolatos büntetőtörvényeket.
Őrizetbe vették tokiói G20-talákozóra tartó Jair Bolsonaro előküldöttségének egyik tagját Sevillában - írja a Guradian. A katonából lett szélsőjobboldali vezető légierejében szolgáló, az elnök védelméért felelős személynél 39 kilogramm kokaint találtak a stáb spanyolországi megállója során.
Bolsonaro országa együttműködését ígérte a spanyol hatóságoknak. Az ügy fintora, hogy a szélsőséges nézeteket valló, egyébként roppantul piacbarát államfő épp júniusban szigorította a kábítószerekkel kapcsolatos büntetőtörvényeket.