Dunai hajótragédia – Eltűntek az egyik fekete doboz adatai

Publikálás dátuma
2019.06.29. 08:38

Fotó: Kisbenedek Attila / AFP
A felvételeket nem kérték be azonnal a baleset után, három nap elteltével pedig automatikusan törlődtek.
„A dobozon lévő anyagokat nem a rendőrség mentette le, ahogy azt szakszerűen kellett volna, informatikai szakértő közreműködésével,hanem a legénység. Az így leadott anyagot, a pendrive-ot viszont a rendőrség nem tudta megnyitni. Tizenhárpm nap telt el, amíg egy igazságügyi informatikai szakértő meg tudta nyitni az abban lévő adatokat, közben a hajót persze elengedték”–  nyilatkozta Magyar György, a Hableány sétahajó matrózának családját képviselő ügyvéd az ATV-nek.
„Ilyen szarvashibák mellet én azt gondolom, hogy a szakértői vélemények megalapozottsága furcsa lesz”

– folytatta.
A magyar kapitány családjának védőügyvédje, Gulyás Krisztián több perdöntő bizonyítékot fedezett fel a most megkapott nyomozati anyagban,

azonban részleteket egyelőre nem árult el a csatornának. „Olyan momentumok kerültek rögzítésre, amelyek a viking hajókapitányának és a viking cégnek a felelősségét tovább támogatják az ügyben”– nyilatkozta Gulyás.  A felülvizsgálati kérelmet az ukrán kapitány szabadlábra helyezésének ügyében már benyújtották erősítette meg a Legfőbb Ügyészség a csatornának .
Szerző
Témák
Hableány
Frissítve: 2019.06.29. 09:17

Jó ötletnek tűnt: át akarta úszni a Dunát, de végül a rendőröknek kellett kimenteni

Publikálás dátuma
2019.06.28. 22:05
Képünk illusztráció
Fotó: Police.hu
A budapesti vízirendészek két percen belül a bajba jutott férfi segítségére siettek.
A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei 2019. június 28-án 16 óra 25 perckor a hajósok csatornáján hallották az egyik sétahajó kapitányának vészjelzését, hogy az Olimpia park magasságában egy embert látnak a Dunában - írj a police.hu. A vízirendészek két percen belül a helyszínre hajóztak, és a kimerült férfit kiemelték a vízből. Az 51 éves férfit - aki ugyan eszméleténél volt, de kommunikálni már nem tudott a rendőrökkel – a Batthyány téri kikötőbe vitték és ott átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Az intézkedés közben az is kiderült, hogy a férfi át akarta úszni a folyót, de félúton elfáradt és magától már nem tudott kiúszni a vízből.
Szerző
Témák
Duna vízimentés

150 km/órával száguldott a halálba biztonsági öv nélkül egy suzukis Kaposvárnál (videó)

Publikálás dátuma
2019.06.28. 19:27

Fotó: police.hu
A sofőr elvesztette uralmát a jármű felett és nekiütközött a vele szemben közlekedő tehergépkocsinak.
A rendelkezésre álló adatok alapján 2019. június 28-án 14 óra 6 perckor Kaposvár külterületén, a Pécsi utcában Sántos irányába közlekedett egy személygépkocsi, amelynek vezetője elvesztette uralmát a jármű irányítása felett és nekiütközött a vele szemben közlekedő tehergépkocsinak - írja honlapján a rendőrség. A háromszemélyes kisteherautóban négyen utaztak, a mentőszolgálat munkatársai mindannyiukat kórházba szállították. A személygépkocsi sofőrje - aki a biztonsági övét szabálytalanul maga mögött kötötte be – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására és a biztonsági öv használatára, nem csak egy szlogen, hogy csökkenti a sérülések kockázatát, életet menthet!
Szerző