A bíróság folyosóján fenyegette anya és fia a férfi ellen beidézett tanúkat

Publikálás dátuma
2019.07.01. 10:13
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Azzal próbálták befolyásolni őket, hogy megölik az egész családjukat, felgyújtják az autójukat és a házukat. A tanúk egyikét nemi erőszakkal is fenyegették.
Tatabányai Járási Ügyészség két rendbeli kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot egy nővel, és annak fiával szemben, mert a férfival szembeni bírósági eljárást a tanúk megfenyegetése útján akarták befolyásolni. A férfi ellen vagyon elleni bűncselekmény miatt folyamatban volt büntetőeljárásban a bíróság 2018. szeptember 5. napjára tanúként idézett két személyt, akik megjelentek a Tatabányai Járásbíróság épületében, ahol a földszinti folyosón lévő székeken helyet foglaltak. A tanúk várakozása alatt a bíróság folyosóján megjelent a férfi az édesanyjával, majd odamentek a tanúkhoz, akiket arra próbáltak kényszeríteni, hogy a tárgyaláson ne tegyenek terhelő vallomást a férfira, 
ezért megfenyegették őket azzal, hogy megölik az egész családjukat, felgyújtják az autójukat és a házukat.

A vádlottak ezt követően bementek a tárgyalóterembe, ahol a nő hallgatóságként foglalt helyet. Rövid idővel később a bíróság szünetet rendelt el, mire 
a nő visszatért a folyosóra, ahol tovább folytatta a tanúk fenyegetését azzal, hogy ha miattuk a fiának „ülnie kell”, akkor tanúk egyikét és kislányát is megerőszakolják, és a lányukat megölik.

A tanúk kihallgatására a 2018. szeptember 5. napján tartott tárgyaláson végül nem került sor, mert az elkövető beismerő vallomást tett, és az eljárás aznap jogerősen befejeződött, a férfit lopás vétsége, csalás vétsége és hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt a bíróság 90 nap elzárásra ítélte.
A vádlottak által elhangzott fenyegetések a tanúkban komoly félelmet keltettek.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlottak előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik, a bíróság a férfit 1 év 6 hó végrehajtandó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra, az édesanyját 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.
Szerző
Témák
tanú fenyegetés

Kétmilliárdos költségvetési csalást leplezett le a NAV

Publikálás dátuma
2019.07.01. 09:26

Fotó: Shutterstock
A bűnszervezetben a könyvelő is részt vett, aki a vezetőkkel megegyezve adóminimalizáló bevallásokat nyújtott be.
A NAV bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz őrző-védő céghálózatot működtető emberek ellen, akik kétmilliárd forintos kárt okoztak a költségvetésnek - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint a fő elkövetők - két Fejér megyei férfi - vagyonvédelmi szolgáltatásokat szerveztek, a dolgozók után azonban az adót és járulékokat nem fizették be. Az elkövetők az áfacsalással közel 700 millió, míg a foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók és járulékok „megspórolásával” 1,3 milliárd forintos kárt okoztak az államnak.  
A csaláshoz többszintű céghálózatot hoztak létre, a bukó cégek élére strómanokat ültettek. A bűnszervezetben a könyvelő is részt vett, aki a vezetőkkel megegyezve adóminimalizáló bevallásokat nyújtott be.

A NAV nyomozói országos akcióban számolták fel a szervezetet, IT-szakemberek, járőrök és a NAV Merkur bevetési egysége támogatásával
51 helyszínen tartottak házkutatásokat, összesen 15 gyanúsítottat hallgattak ki.

Az elkövetők által okozott kár és a várható bírság biztosítására bankszámlákat zároltak, ingatlanokat, ékszereket és készpénzt foglaltak le 570 millió forint értékben. A bűnszervezet tagjai közül három ember letartóztatásáról már döntött a Székesfehérvári Járásbíróság.
Szerző
Témák
csalás NAV
Frissítve: 2019.07.01. 11:56

Oszvald Marika balesetet szenvedett

Publikálás dátuma
2019.07.01. 07:59

Fotó: Népszava
A színésznő éppen az Aszófői Vigasságok nevű fesztiválra meghirdetett fellépésére sietett.
Oszvald Marika szombat délután az M0-s autóút 5. kilométerénél karambolozott, Törökbálint közelében. Az Operettszínház művésznőjét a baleset helyszínéről mentő vitte kórházba – írja a Blikk. A lap úgy tudja, a színésznő éppen az Aszófői Vigasságok nevű fesztiválra meghirdetett fellépésére sietett, amikor hátulról belementek, emiatt kocsija a szalagkorlátnak csapódott.
„Valóban történt egy baleset, de szerencsére minden rendben van. Oszvald Marikát elvitték a mentők, de már az otthonában pihen”

– mondta a lapnak a színésznő menedzsere, Görgényi Tibor.
Szerző
Témák
Oszvald Marika