Előfizetés

Tragédia Texasban: hangárnak ütközött egy felszálló repülőgép, senki sem élte túl a balesetet (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.01. 13:00

Fotó: Youtube
Mind a tíz ember életét veszítette annak a Beechcraft B300 King Air 350i típusú repülőgépnek a fedélzetén, amely felszállás közben hangárépületnek ütközött a Dallas-Addison repülőtéren.
A N534FF lajstromjelű Beechcraft B300 King Air 350i fedélzetén két fős személyzet és nyolc utas tartózkodott, a gép a floridai St. Petersburgba repült volna - számol be a tragikus balesetről az AIRportal.hu. A repülőgép a dallasi Addison Airport 15-ös jelű futópályájáról hajtott végre felszállást, amikor egyelőre ismeretlen körülmények között egy hangárépületnek ütközött vasárnap. A becsapódást követően tűz keletkezett, a fedélzeten tartózkodó tíz ember életét veszítette. A hangárban, amelynek a repülőgép nekiütközött egy helikopter és egy Falcon üzleti repülőgép is megrongálódott. Az eseményt az NTSB vizsgálja, az előzetes jelentés kiadása körülbelül két hét múlva várható. Az NTSB szemtanúk jelentkezését kéri a baleset körülményeinek megállapításához.

Megszökött egy majdnem 3 méter hosszú piton egy cambridge-i házból

MTI
Publikálás dátuma
2019.07.01. 11:49
Képünk illusztráció!
Fotó: Shutterstock
Ennek a kígyónak ugyan nincs mérge, de veszélyes, mert rátekeredve megfojthatja áldozatát.
Megszökött egy 2,7 méter hosszú kockás piton egy cambridge-i házból, a rendőrség keresi - írja a BBC. A cambridgeshire-i rendőrség vasárnapi Twitter-bejegyzése szerint a hüllőt a Lovell utca környékén látták. Megkeresték a tulajdonosát, aki megerősítette, hogy egzotikus háziállata eltűnt. 
Arra kérték a város lakóit, hívják a rendőrséget, ha látják a kígyót, amelynek ugyan nincs mérge, de veszélyes, mert rátekeredve megfojthatja áldozatát.

A kockás piton Délkelet-Ázsiából származik, általában 3-6 méteresre nő meg, a leghosszabb ismert példány 9,6 méteres volt.

Másfél méternyi jég esett Mexikóban - fotók

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.01. 11:25

Fotó: ULISES RUIZ / AFP
A vihar a házakat és az autókat is megrongálta.
Guadalajarának hat külvárosi részét is másfél méteres jégtakaró borította be ma reggelre. A Mexikóvárostól északra fekvő településen eddig soha nem tapasztalt, erős jégeső esett, amely az autókat is beborította és több mint házat megrongált – írja a BBC. A jeges vihar fákat is kidöntött és helyeken áradást is tapasztaltak. Sérültekről egyelőre nincs hír. Az egyébként mérsékelt klímájú régióban az elmúlt időszakban 30 fok feletti hőmérsékleteket mértek.