klímaváltozás;Hollik István;

Hollik: nagyot nyernek a vállalatok a 2020-as költségvetésen

Csak kerítéssel és nagy szavakkal állnák útját a klímamenekülteknek, de a klímakatasztrófa lassítása helyett inkább csak atomerőművet épít a Fidesz-KDNP.

A Fidesz még mindig a bevándorlással és etnikai sokszínűséggel való ijesztgetésre, illetve a kereszténységgel való kérkedésére építi politikáját, derül ki a Magyar Hírlapnak Hollik István fideszes képviselővel készített anyagából. Ezen kívül Hollik egy, a fideszes politikusoktól ritkán látható gesztussal egy valós összefüggésre is rávilágított:

"a migrációnak az egyik kiváltó oka és fő mozgatórugója éppen a klímaváltozás"

- mondta nyilatkozatában a politikus. Elismerte továbbá, hogy ha a mostani ütemben folytatódik a klíma globális összeomlása, még több menekült indul útnak. De aztán egy csepp megbánást sem mutatott azért, hogy a magyar kormány elgáncsolta az uniós 2050-es klímacélokat. Előbb küldjenek előbb még több pénzt, a gazdaság modernizálására, üzente burkoltan az uniós pénzek hűtlen kezelésével gyakran gyanúsított kormány képviselője, és majd aztán lehet szó karbonsemlegességről. Ezek után pedig mindenfajta szemérmesség nélkül beszélt arról, hogy a 2020-as büdzsé egyik nagy nyertesei az áfa- és adóterhek csökkentésével megtámogatott vállalkozások lesznek. Azok, amelyek károsanyag-kibocsátásának féken tartását megakadályozta a kormánypárt.

Az Európai Bizottság elnökjelöltjeiről azt mondta Hollik, Michel Barnier néppárti Brexit-főtárgyalót - akár csak öt éve - most is támogatnák. Levegőben lógó néppárti tagságukat pedig továbbra is a függetlenség netovábbjaként próbálja előadni a kormánypárt. "A döntés a mi kezünkben van", bizonygatja Hollik, bár a Fidesz nincs olyan helyzetben, hogy a kilépésen kívül másról dönthessen; azzal pedig láthatóan nem siet, miután a hozzá közeli szélsőjobboldali pártok többsége igen szerényen szerepelt az EP-választáson.