Előfizetés

P. Tamás újabb leszámolás miatt gyanúsított

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.02. 13:56

Fotó: Népszava
A nyomozók szerint P. volt a '96-os, L. Csaba elleni gyilkossági kísérlet felbujtója is.
Hétfőn megküldte a Fővárosi Főügyészségnek az L. Csaba sérelmére elkövetett 1996-os emberölési kísérlet felbujtójára vonatkozó nyomozás anyagát a rendőrség. Közleményükben azt írják:
L. Csaba hajtó annak a P. Józsefnek volt a barátja, akit két héttel korábban a budapesti Ladik utcában öltek meg, P. Tamás megbízásából. A nyomozás adatai szerint az L. Csaba sérelmére elkövetett bűncselekmény mögött szintén P. Tamás állt, mint felbujtó.

A férfit 1996. november 13-án az ügető területén érte több lövés, amelynek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A bíróság 2018-ban T. Györgyöt és testvéreit, T. Józsefet és T. Jánost, valamint B. Lászlót jogerős szabadságvesztésre ítélte az ügyben. A bűncselekmény hátterét és a felbujtó személyét azonban csak a mostani nyomozásban sikerült felderíteni és bizonyítani.
A hajtó ellen elkövetett merénylet annak az 1996-os év végén kezdődő fővárosi alvilági leszámolássorozatnak volt az egyik állomása, amely ügyei közül az elmúlt időszakban több eljárást folytatott és adott át az ügyészségnek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.
Múlt héten azt sikerült feltárnia a nyomozóknak, hogy a P. Tamás által megszervezett Fenyő-gyilkosság megbízója Gy. Tamás volt. Jelenleg a T. Pál sérelmére 1996. november 21-én elkövetett emberölési kísérlet felderítése van folyamatban a nyomozó hatóságnál.

25 kiló jégkockával mentettek meg egy idős nőt Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.02. 10:13

Fotó: Francois Gonin / AFP
Különlegesen mentették meg azt az idős nőt a mentők, akinek extrém módon felmelegedett a teste.
Klíma és szellőzés nélküli lakásban, egyedül élő idős nőhöz hívták hétfőn a mentőket Budapesten. Az orvosi vizsgálat kiderítette, az asszony életveszélyes állapotban volt, ellátásához azonnali hűtésre volt szükség. A mentők telefonon kértek segítséget, a néhány percen belül megérkező 25 kiló jégkockával még időben a kritikus szint alá csökkentették a beteg testhőmérsékletét és a szűk lépcsőház miatt a tűzoltók segítségével kórházba vitték – olvashatók az életmentés részletei az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Két ál-tábornok is járta az országot, százmilliókat csaltak ki áldozataiktól

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.02. 07:41

Fotó: police.hu
Egyikük ráadásul egy Pest megyei polgármester megbízásából ténykedett, hivatalos ügyeket is intézett.
két férfit is azzal gyanúsít a rendőrség a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján, hogy egymástól függetlenül, magukat tábornoknak kiadva károsítottak meg embereket - írja a police.hu.
Rendőr altábornagynak adta ki magát egyikük, állítva, magas szintű kapcsolatain keresztül nagy értékű üzleti projektek elnyerésében tud segíteni.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 2019 februárjában csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 43 éves mezőfalvai lakos ellen. A férfi a pályázatokkal kapcsolatos ügyintézésért, sikerdíj előlegként és más jogcímeken 2017-ben és 2018-ban összesen mintegy 600 millió forintot vett át – sértettenként 8 millió és 400 millió forint közötti értékben – a gyanú azonban az, hogy a csaláson kívül ténylegesen azonban semmilyen tevékenységet nem végzett. A nyomozók a büntetőeljárás során lefoglaltak többek között egy luxusautót és zár alá vettek egy ingatlant. A férfi korábbi bűncselekménye miatt elrendelt reintegrációs őrizetből megszökött, ellene a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság adott ki elfogatóparancsot 2019. május 21-én.
Az Alkotmányvédelmi Hivatal dandártábornokának, a Világbank alelnökének és jogásznak adta ki magát a másik gyanúsított.

A másik ál-tábornokot, írja a rendőrség, az NVSZ feljelentése alapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai fogták el, és indítottak ellene eljárást. Az 53 éves, budapesti férfi egy Pest megyei település polgármestere megbízásából pályázatok és egyéb hivatalos ügyek intézésében járt el, illetve nemlétező jogi doktori címet használva írt beadványokat magánszemélyeknek gyermekelhelyezési ügyben és büntetőeljárásban. Tevékenységeiért több alkalommal kért pénzt, az átvett összeg nagyságát a további nyomozás fogja tisztázni. A férfit zugírászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Pest megyei nyomozók 2019. május 30-án hallgatták ki. A gyanúsított beismerő vallomást tett.