Vádemelés vár a Ferrari-kölcsönző bandára (videó)

Publikálás dátuma
2019.07.03. 08:47
Egy a budai garázsban lefoglalt, lopott Ferrarik közül
Fotó: police.hu
A trió több mint 237 millió forint értékben lopott Spanyolországból luxusautókat, teherautókat és hajókat, illetve szerzett hozzájuk hamis iratokat.
Az elkövetők 1 motort, 7 tehergépjárművet, 19 autót és 2 hajót idegenítettek el jogosulatlanul, ezzel több mint 237 millió forintos kárt okozva – a kár a lefoglalásokkal ugyanakkor meg is térült.

 A budapesti nyomozók befejezték annak a nőnek és két férfinak az ügyét, akik egy motort, 7 tehergépjárművet, 19 autót és 2 hajót loptak, több mint 237 millió forint értékben. Negyedik társuknál éles lőszereket is találtak a rendőrök.
Mint a police.hu-n olvasható, a 42 éves budapesti L. András és társai 2015 áprilisa és 2017 márciusa között az Európai Unió különböző országaiból – főleg Spanyolországból – szerzett járműveket szereztek meg, majd hamis papírokkal és rendszámmal más uniós országban, többnyire Magyarországon adták el ezeket. A járművek egy részét L. András és élettársa, a 45 éves ercsi F-né T. Noémi vagy, illetve álnéven bérelte spanyolországi autókölcsönzőkből, de az autókat nem vitte vissza.
A BRFK munkatársai az első autót, egy piros Ferrarit 2017. január 1-jén találták meg egy újbudai teremgarázsban. Pár nappal később a nyomozók elfogták a garázshely bérlőjét a 40 éves érdi H. Andrást, akinek a lakcímén, illetve a hozzá köthető autókereskedésekben tartott kutatáskor 20 darab 9 milliméteres éles lőszert találtak. A rendőrök a férfit lőszerrel visszaélés bűntett és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
A nyomozók elfogták a 44 éves érdi B. Zsoltot is, aki az autókra a hamis rendszámokat adta. A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói L. András és élettársa ellen elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján 2017 márciusában elfogták a férfit, majd 2017 decemberében F-né T. Noémi feladta magát. A rendőrök L. Andrást és társait orgazdaság, valamint más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
A rendőrök országszerte több raktárat, telephelyet kutattak át, amely során megtalálták és lefoglalták az elidegenített járműveket:
Az elkövetők 1 motort, 7 tehergépjárművet, 19 autót és 2 hajót szereztek meg, ezzel több mint 237 millió forintos kárt okozva – a kár a lefoglalásokkal ugyanakkor meg is térült.

A nyomozás a napokban lezárult,  a BRFK felderítő osztálya pedig a vizsgálat közben készített iratokat átadta az illetékes ügyészségnek – vagyis, az ügyben hamarosan vádemelés jöhet.
Szerző

Nem olvasta el a gyógyszer használati utasítását, majdnem megölte a fiát

Publikálás dátuma
2019.07.03. 08:30

Fotó: Országos Mentőszolgálat
Az anyuka a gyerek heves fájdalmait akarta csillapítani.
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot az esztergomi anyával szemben, aki orvosi javallat nélkül, a saját részére felírt tapaszt helyezett el gyermekén, írja a hvg.hu. A vádirat szerint a vádlott nyolc éves gyermeke nyári napközis táborban megsérült, erős hasi, majd hátfájdalmai lettek, ezért az anya a gyermekét a háziorvoshoz elvitte. Az orvos a sértett súlyának megfelelő cseppeket írt fel a fájdalom csillapításaként. A cseppek ellenére a gyermeknek erős fájdalmai voltak, ezért az anya a saját részére felírt tapaszból rakott fel egy darabot a gyermek hátára, majd a munkahelyére vitte. Aztán a fiú nehezen vette a levegőt, végtagjai elszíneződtek, elvesztette az eszméletét. A mentők kiérkezéséig a dolgozók szájon át lélegeztették a gyermeket. A vádlott a gyermek elsődleges ellátását végző orvosoknak sem számolt be a tapaszról, azt a kiérkező légimentő egység orvosa vette észre, és távolította el a sértett hátáról. Az ellenanyag beadását követően a sértett állapota normalizálódott, életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg. (A tapasz használati utasítása egyértelmű volt: csak az használhatta volna a gyógyszert, akinek az orvos felírta, de az anya nem olvasta el a leírást.)
Szerző

Megvertek két férfit Lupa-tónál

Publikálás dátuma
2019.07.02. 19:19

Fotó: police.hu
A Lupa strandon a négyfős társaság belekötött két férfiba, majd ezt követően bántalmazták őket.
A Szentendrei Rendőrkapitányság bűnügyi számon garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást egy 38 éves budapesti férfi és három ismeretlen társa ellen – írja a police.hu. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint június 30-án háromnegyed 5 körül a Lupa-tónál található strandon egy négyfős társaság belekötött két férfiba, majd ezt követően bántalmazták őket. A szentendrei nyomozók az egyik feltételezett elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták, három társát még keresik. A feltételezett elkövetőkről kamera felvétel is készült.
Szerző
Témák
garázdaság
Frissítve: 2019.07.02. 19:46