Lekötözős „játékból” lett fajtalanság egy katonai középiskolában

Publikálás dátuma
2019.07.04. 10:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A hvg.hu információi szerint idősebb diáktársa zaklatta az egyik 9. osztályba járó fiút.
Egymás lefogásával, lekötözésével szórakoztak a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola tizenéves diákjai, ez annyira elfajult egy éjszaka, hogy szexuális fajtalanságba torkollt – tudta meg a hvg.hu. A portál szerint az egyik 9. osztályba járó fiú volt éppen soron ebben a bizarr „játékban”, amikor egy idősebb, 10. évfolyamba járó társa szexuális fajtalanságot követett el, kihasználva a védekezésre képtelen állapotát. Úgy tudják, az idősebb diák análisan zaklatta iskolatársát, ám arról „ellentmondó információik vannak” , hogy a kezével, gumikesztyűt húzva vagy valamilyen tárggyal. A diák szerencséje az volt, hogy a szobába bejött egy szintén 10.-es diáktársuk, aki meglátta, mi történik, és azonnal leállította, mondván, „hagyjátok abba, ez gusztustalan” – teszik hozzá. A hvg.hu azt írja, a hatóság értesítése helyett házon belül vizsgálták ki a történteket egy fegyelmi eljárásban, amelynek részleteiről hiába kérdezték az iskolát. Azt viszont sikerült megtudniuk, hogy valóban többen vehettek részt a kényszerítésben, mert összesen öt érintett diákot a belső szabályzat, illetve a házirend megsértésére hivatkozva azonnal eltávolítottak a középiskolából. Az áldozattá vált diák az iskolában maradt, az őt ért traumát információik szerint az iskolapszichológus segít számára feldolgozni, ahogy a közösség más tagjaival is elbeszélgetett – teszik hozzá. A cikk szerint az iskola vezetése azonnal jelentette a történteket a Honvédelmi Minisztériumnak, amely 2013-ban vette át teljeskörűen az iskola fenntartói és működtetési jogkörét, innen várták az iránymutatást, hogyan járjanak el. A portál azt írja, a bántalmazásról csak megkeresésük után értesítette a hatóságokat a tárca. Többi kérdésükre is arra hivatkozva nem kaptak választ az iskolától, hogy „a Honvédelmi Minisztérium az eset kapcsán rendőrségi feljelentést tett, így tekintettel a folyamatban lévő rendőrségi vizsgálatra, nem áll módunkban az esetről bővebb tájékoztatást adni”.
Szerző

Nem járt a 4-es 6-os a Széll Kálmán tér és a Jászai között

Publikálás dátuma
2019.07.04. 09:40
Népszava illusztráció
A villamosok áramellátási hiba miatt nem közlekedtek.
Továbbra is pótlóbusz közlekedik a 4-es és a 6-os villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér között áramellátási hiba miatt. A 17-es villamos rövidített útvonalon a Komjádi Béla utca és a Bécsi út/Vörösvári út között jár, a Margit híd, budai hídfő és a Széll Kálmán tér között a 4-6-os pótlóbusszal utazhatnak. A pótlóbusz a Széll Kálmán tér felé a Margit sziget/Margit híd megállónál nem áll meg” – közölte csütörtök délelőtt a Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán. 
A villamos azóta már ismét a felújítás idején érvényes forgalmi rend szerint jár, a 17-es villamos pedig újra a teljes vonalán közlekedik.
Szerző
Frissítve: 2019.07.04. 13:36

Amerikai kongresszusi delegáció: Orbán kormánya ajtót nyitott az orosz befolyásnak

Publikálás dátuma
2019.07.04. 09:31
Az USA Kongresszusa delegációjának kérésére jogvédő és korrupcióellenes szervezetek vezetőivel találkoztak amerikai demokrata és republikánus párti képviselők és egy szenátor az USA nagykövetségén
Fotó: Amnesty International Magyarország
A szenátorokból és képviselőkből álló delegáció a magyar miniszterelnökkel is szeretett volna beszélni, de a találkozó nem jött létre.
„Az Egyesült Államok továbbra is támogatja a magyarországi demokrácia megerősítésére tett törekvéseket. Számos beszélgetésen részt vettünk a Budapesten töltött idő alatt és 
csalódottak vagyunk, hogy nem találkozhattunk Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Az oligarchák és a pártemberek növekvő befolyása az olyan független intézményekre, mint a bíróságok és a média, egyre fenyegetőbb” – közölte Steny H. Hoyer demokrata képviselő a Népszavához eljuttatott sajtóközleményükben. Mint azt már korábban megírtuk, a héten nyolc amerikai képviselő és szenátor érkezett Budapestre, akik civil szervezetek vezetőivel, magyar parlamenti képviselőkkel és független újságírókkal találkoztak kedden az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén. „Szerencsénk volt találkozni civil szervezetek tagjaival és így volt lehetőségünk volt biztosítani őket a támogatásunkról, hiszen ők azért dolgoznak, hogy megerősítsék a demokráciát országukban. Továbbra is támogatni fogjuk a demokratikus intézményeket, amelyek az emberek jogait és szabadságát védik” – folytatta. Ben Cardin demokrata szenátor a következőket fűzte hozzá Hoyer szavaihoz: „A politikai vezetőkkel, független újságírókkal, valamint vallási- és civil szervezetek vezetőivel folytatott találkozóink sok kérdéskört világossá tettek számunkra. Továbbra is úgy látjuk, hogy egy erős, demokratikus Magyarország lenne a legjobb partner az Egyesült Államok és a NATO tagországok számára. Sajnálattal tölt el minket, hogy nem beszélhettünk Orbán Viktorral
azokról az intézkedésekről, amelyeket kormánya tett a demokrácia alappilléreinek aláásására és amely ajtót nyitott az orosz befolyásnak és utat engedett a korrupciónak.

Szövetségünk nem csak a közös érdekekről, de a közös értékekről is szól. Az Egyesült Államok továbbra is nyitott marad a partnerségre abban, hogy megerősítse a demokráciát, a jogállamiságot, hogy megvédje a civil társadalmat és felszámolja a szélsőségeket, amelyek táptalajul szolgálnak az antiszemitizmus számára és aláássák a regionális stabilitást”. Magyarország hűséges szövetségesünk, de aggodalommal tölt el minket a demokratikus intézmények tönkretétele és a növekvő orosz befolyás – hangsúlyozta Tom Cole republikánus képviselő. – Szándékunkban áll folytatni a közös munkát magyar barátainkkal, hogy biztosítsuk a választások szabadságát, a bíróságok függetlenségét és a sajtó diverzitását.
A kongresszusi delegáció a CEU vezetőségével is találkozott és kifejezték támogatásukat az egyetem működésére vonatkozólag.

A kormány tagjai közül Gulyás Gergellyel és Németh Zsolttal, a Parlament külügyi bizottságának elnökével sikerült beszélniük.
Frissítve: 2019.07.05. 11:27