Kegyetlen gyilkosságok miatt emeltek vádat egy rákóczifalvai férfi ellen

Publikálás dátuma
2019.07.05. 11:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Első áldozatával azért végzett mert szidalmazta az édesanyját.
Vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség egy rákóczifalvai férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt három embert 2017 végén, illetve 2018 elején - közölte a főügyészség pénteken az MTI-vel. A vád szerint a fiatal férfi alkalmi munkák révén ismerkedett meg mindhárom, nála idősebb egyedülálló sértettel, akik hozzá hasonlóan szűkösebb anyagi körülmények között éltek. A vádlott valamennyi áldozatát azok saját házában, puszta kézzel, kegyetlenül gyilkolta meg - írták a közleményben. Első alkalommal, 2017. december 23-án, italozás közben egy vita során
a sértett szidni kezdte a vádlott édesanyját, emiatt a férfi szó nélkül agyonverte a sértettet.

A férfi 2018. február 19-én a Rákóczifalván kertszomszédjait ölte meg. A sértetteknek nem tetszett, hogy a vádlott hívatlanul megjelent otthonukban, ezért kiutasították őt a házból, miközben szidalmazták, felemlegették édesanyját is. A vádlott emiatt rájuk támadt, légzőszerveiket, mellkasukat megtaposta és addig bántalmazta őket, amíg meg nem haltak.
A férfi mindkét sértettet kifosztotta, ruhaneműket, illatszert és élelmiszereket vitt el tőlük.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség - a korábban is erőszakos cselekmény miatt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfival szemben - a Szolnoki Törvényszéknél, a letartóztatás fenntartása mellett, tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását indítványozta.
Szerző
Témák
gyilkosság

Lapáttal verte élettársát egy csákányi férfi, mert „nem segített neki a ház körüli teendőkben”

Publikálás dátuma
2019.07.05. 11:37
Képünk illusztráció
Fotó: Laurence Mouton / AFP
A nő nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.
EGy 67 éves csákányi férfi július 4-én kora délután előzetes szóváltást követően a házuk udvarán egy vaslapáttal megütötte az élettársát. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett – írja a police.hu. A rendőrök a támadót a helyszínen elfogták és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, majd a nyomozók súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított vallomásában
elismerte a bűncselekmény elkövetését és elmondta, hogy „azért bántalmazta élettársát, mert nem segített neki a ház körüli teendőkben”.

Szerző

Felesége is segítette a bugyi bankrablót

Publikálás dátuma
2019.07.05. 10:36

Fotó: police.hu
A házaspár két alkalommal is több mint egymillió forintot szerzett meg azonos módszerrel.
Az ügyészség szerint felesége segítette a két bankfiók kirablásával gyanúsított férfit, ezért mindkettejük letartóztatását indítványozzák - közölte a Pest Megyei Főügyészség MTI-vel. A rendőrök szerdán vették őrizetbe a férfit, aki a gyanú szerint két hét alatt két pénzintézetet rabolt ki Pest megyében. A férfi június 18-án egy üllői, majd július 1-jén egy Bugyin található pénzintézetben - fegyverrel, vagy annak utánzatával - készpénz átadására kényszerítette az ott dolgozókat, majd elmenekült. Az ügyészség közleménye szerint a
házaspár anyagi helyzete 2019 nyarára nehézzé vált, tartozásaik halmozódtak fel. A férfi elhatározta, hogy felesége segítségével kirabol egy bankfiókot Üllőn.

Június 18-án reggel autójukkal érkeztek a pénzintézethez, a nő ügyfélként ment be, körülnézett, majd a látottakról beszámolt férjének. Némi várakozás után a férfi ment be, egy lőfegyvert vagy annak utánzatát az egyik alkalmazottra szegezte és pénzt követelt. A bankfiók dolgozói több mint egymillió forintot adtak át neki. A megszerzett pénzzel elhajtottak.
A házaspár július 1-sején azonos módon követett el rablást Bugyi nagyközségben, és több mint egymillió forintot szereztek meg.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói másnap elfogták és őrizetbe vették a házaspárt. Az ügyészség szerint a szökés, a bizonyítékok eltüntetésének veszélye és a bűnismétlés eshetősége miatt indokolt a házaspár letartóztatása, annak elrendelését a Monori Járási Ügyészség indítványozta.
Szerző
Témák
rablás Bugyi
Frissítve: 2019.07.05. 16:59