Előfizetés

Megöltek egy nőt Pestszentlőrincen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.05. 17:43

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A budapesti rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. július 5-én 15 óra 5 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XVIII. kerületében egy nőt a lakásában holtan találtak - írja honlapján a rendőrség.    A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályának munkatársai 16 óra 35 perckor a bűncselekménnyel összefüggésben elfogtak egy férfit, elszámoltatása folyamatban van.

Nem kell börtönbe mennie a diákjait zaklató, megalázó soroksári tanárnak

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.05. 16:41
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Bár 23 rendbeli veszélyeztetés miatt ítélték el, a férfi felfüggesztett börtönbüntetést kapott.
Jogerős ítélet született a soroksári tanár ügyében, akit kiskorú veszélyeztetésével vádoltak – jelentette be pénteken a Fővárosi Törvényszék.
A vádirat szerint a középiskolai tanár a diákok felé tett sértő és megalázó – többnyire szexuális tartalmú – megjegyzéseivel és cselekményeivel veszélyeztette a – nevelése és felügyelete alatt álló – 15-17 évközötti diákok erkölcsi és érzelmi fejlődését. Ezen kívül a vádhatóság szerint a férfi számos alkalommal tett egy tanuló bőrszínére utalva sértő megjegyzéseket diáktársai előtt. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság a vádlottat 23 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 2 év 3 hónap – 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 év tanári foglalkozástól eltiltásra ítélte. Az ügy a fellebbezések okán másodfokon 2019. július 1-jén a Fővárosi Törvényszéken folytatódott. A másodfokú tanács nyilvános ülésen – az elsőfokú bíróság ítéletével egyetértve – a vádlottat bűnösnek találta. A szabadságvesztés időtartamát 2 évre mérsékelte, egyebekben pedig az elsőfokú ítéletet helyben hagyta, így az jogerős.
A hvg.hu cikke szerint a vádlott földrajztanárként és dolgozott a XXIII. kerületi Qualitas gimnáziumban. Hatalmával rendszeresen visszaélt, olykor odáig ment, hogy nyíltan szexuális tartalmú ajánlatot tett egy-egy diáklánynak. Szembeszállni ugyanakkor csak kevesen mertek vele, mert apja volt az igazgató, és tartottak az iskolavezető fideszes kapcsolataitól is – írta a hírportál.

Rejtélyes eltűnés: a ferihegyi reptéren veszett nyoma egy fiatal férfinek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.05. 15:29
Shutterstock
A 27 éves Bercsényi László egy hete nem adott életjelet, a rendőrség is keresi.
Fényképest körözést adott ki a Csongrádi Rendőrkapitányság egy helyi születésű férfi eltűnése miatt: mint közleményükben írják, a 27 éves Bercsényi László június 28-án a „Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről ismeretlen helyre távozott, azóta nem tért haza és tartózkodási helye ismeretlen.”
Vagyis, egy hete nem tudnak semmit a férfiről. Furcsák eltűnésének körülményei is: ha repülőre szállt volna, annak mindenképpen nyoma marad az utasnyilvántartásban és a hatósági adatbázisokban – így valószínűbb, hogy eddig ismeretlen okból kisétált a reptérről. Az ügyben megkerestük a rendőrkapitányságot, de ott sem tudtak, illetve akartak részletesebb választ adni a körözési ügy kapcsán.
Egy hete tűnt el a 27 éves férfi, a rendőrök is keresik
Fotó: Police.hu
A személyleírás alapján „Bercsényi László körülbelül 175 centiméter magas, erős testalkatú. Haja világosbarna, rövidre nyírt. Szeme kék. Eltűnésekor viselt ruházata ismeretlen.” Utóbbi megjegyzés is különös, hiszen a reptér egész területén térfigyelő rendszer működik, tehát a férfiről is készülhetett kép.
A rendőrség kéri, hogy aki tud hollétéről , jelentkezzen személyesen a Csongrádi Rendőrkapitányságon (6640 Csongrád, Pacsirta utca 1-5.). Telefonon bejelentés tehető a 06-62-562-400-as telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámán, valamint a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.