Alternatív iskolákról próbálta kérdezni a helyettes államtitkárt, aki kikapcsolta a kameráját

Publikálás dátuma
2019.07.08. 16:23
Illés Boglárka, mielőtt a telefonért nyúl
A Magyar Narancs szerzője nem kapott érdemi válasz kérdésére, ezért újra megpróbálta feltenni azt.
A Magyar Narancs állandó blogszerzője, Békés Gáspár az erdélyi VIBE fesztiválon egy beszélgetésen kérdezte volna Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárt, mit szól ahhoz a köznevelési törvény-módosításhoz, amely ellehetetleníti az alternatív iskolákat. Békés nem kapott érdemi választ, majd amikor az előadás után megvárta az államtitkárt, hogy újra szóra bírja, az egyszerűen kikapcsolta a telefonja kameráját – írja a Mérce. Az esetről videofelvétel is készült. 
„A beszélgetés végeztével meg akartam keresni a titkárt, azonban ő 
ahelyett, hogy szóba állt volna velem, a mellső zsebembe helyezett mobilomat kivette, hogy ne vehessem videóra.

Jogászként tudja, csak nem érdekli, hogy közszereplőként nyugodtan filmezhetem egy sajtó nyilvános eseményen. Ezek után még a nevemet megkérdezte kétszer is, gondolom, hogy felírjon a proskripciós listára, de arra már Balogék felírtak úgyis, hiába fáradt – nyilatkozta Békés a portálnak”
Szerző

Orbán beszédet mond az amerikai nagykövetség függetlenség napi fogadásán

Publikálás dátuma
2019.07.08. 15:54
Megemlékezés után egy mosolygós fotó Orbán Viktorral
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda
A Budapesti Kongresszusi Központba szervezett rendezvényen hosszú idő óta először, a magyar miniszterelnök is részt vesz.
„Két szempontból is különleges lesz az idén az amerikai nagykövetség függetlenség napi fogadása, hiszen ezúttal Orbán Viktor kormányfő is jelen lesz kedden a Budapesti Kongresszusi Központban, ahol beszédet is tart majd” – írja a Magyar Nemzet diplomáciai forrásokra hivatkozva.  A kormány az elmúlt években csak miniszteri szinten képviseltette magát a július 4-hez fűződő találkozón. Orbán az elmúlt évek során mindig kapott meghívót az eseményre, de nem jelent meg azon.
Szerző
Frissítve: 2019.07.08. 16:17

Nagykanizsán is közös jelöltet indít az ellenzék

Publikálás dátuma
2019.07.08. 14:39
Zakó László a Jobbik regionális igazgatója sajtótájékoztatón jelentette be összefogást, Hári Tibor nem vett részt a bejelentésen
A város mind a tíz körzetében egyetlen ellenzéki képviselőjelölt indul.
A Jobbik, az MSZP, a Momentum, az LMP és a DK az Éljen Városunk! Egyesület jelöltjét, Hári Tibor ügyvédet támogatja az őszi polgármester-választáson Nagykanizsán – jelentették be hétfőn a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón. Horváth Jácint, a DK választókerületi elnöke hozzátette, hogy a város mind a tíz körzetében egyetlen ellenzéki képviselőjelölt indul. Megjegyezte: az ellenzéki pártok fél éve azért dolgoznak, hogy olyan egységet, szövetséget hozzanak létre, amely az őszi önkormányzati választáson eséllyel indulhat; a tavasszal alakult Éljen Városunk! Egyesületet hatalmazzák fel arra, hogy jelölteket indítson.    Azt mondta, az elmúlt tizenhárom évben több mint 10 százalékkal csökkent a város lakossága, és gazdasági ereje is visszaesett. Horváth Jácint szerint ennek fő oka, hogy a helyi önkormányzati testület nem képes mozgósítani azokat az erőket, amelyek jó pályára állítanák a város gazdasági fejlődését. Az őszi önkormányzati választáson szeretnének meghatározó többséget szerezni és az új testülettel a város gazdasági erejét visszaadni – mondta. Az egyesület polgármesterjelöltje, Hári Tibor ügyvéd „tiszta múltú, tisztakezű ember”, életkoránál, tapasztalatánál fogva alkalmas a város irányítására – mondta Zakó László, a Jobbik Zala megyei elnöke. Károlyi Attila, az LMP választókerületi elnöke arról beszélt, hogy szeretnék folytatni a zöldprogramot, alternatív energiák hasznosításával, és pályázati forrásból megvalósuló fejlesztésekkel szeretnék csökkenteni a környezeti szennyezést. Fodor Csaba, az MSZP Zala megyei elnöke kiemelte: az összefogás az egyetlen útja annak, hogy új önkormányzati testület álljon fel és új polgármestere legyen Nagykanizsának. A jelenlegi városvezetés nem élt a lehetőségekkel, az új testületnek viszont alkalmasnak kell lennie arra, hogy kimozdítsa a várost „a lefelé menő spirálból” – hangsúlyozta. A cél, hogy Nagykanizsának pártok fölött álló, független városvezetője legyen – mondta Schauta Marcell, a Momentum helyi szervezetének elnöke.
Szerző
Témák
Nagykanizsa
Frissítve: 2019.07.08. 16:55