“You Are My Destiny” címmel posztolt szentimentális képet Orbán közösségi oldalára

Publikálás dátuma
2019.07.09. 20:58

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
A magyar miniszterelnök az amerikai nagykövetség függetlenség napi ünnepségén vett részt a Budapest Kongresszusi Központban, ahol a Paul Anka adott különleges koncertet.
Szerző
Frissítve: 2019.07.09. 21:28

Folyosói interjú miatt tiltották ki az Index újságíróját a Parlamentből

Publikálás dátuma
2019.07.09. 18:08
Völner Pál és Varga Judit tartotta problémásnak az Index munkatársának viselkedését
Fotó: Draskovics Ádám / Népszava
A portál fellebbez az Országgyűlés Hivatalának döntése ellen.
December 31-ig szólóan kitiltották a Parlamentből az Index.hu egy munkatársát, Fábián Tamást egy folyosói interjú miatt. A portál azt írja, munkatársuk Varga Judit igazságügyminiszter-jelölt bizottsági meghallgatása után kérdezte a termet elhagyó Vargát és az államtitkárt, Völner Pált.
Az Országgyűlés Hivatala (OH) szerint Fábián "testi kontaktust is alkalmazva, folyamatosan lökdösődve akart interjút készíteni". Az Index szerint kollégájuk nem lökdösött, nem inzultált senkit, nem volt erőszakos, sőt: Völner volt az, aki a telefont tartó kezét többször arrébb lökte. Fellebbeznek az OH döntése ellen.
Szerző

Ungváry otthagyja a Veritas-t

Publikálás dátuma
2019.07.09. 18:04

Fotó: Népszava
A történész azt ígéri, még a héten elárulja, "mi az a konkrét ok, ami ellehetetlenítette a közös munkát".
Ungváry Krisztián történész saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel távozik a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár állományából - írja a 24.hu. A portál értesülését megerősítette Ungváry, aki azt ígérte, még a héten elárulja, "mi az a konkrét ok, ami ellehetetlenítette a közös munkát".
Ungváry Krisztián a Fidesszel kritikus 1956-os Intézet munkatársa volt, mígnem a kormány egy rendelettel a miniszterelnök emlékezetpolitikáját támogató Veritasba olvasztotta az intézetet, ahová a kilenc munkatársából négyen, köztük Ungváry is ment.
Szerző