Gruevszki világhírű pornósztárral mulatott Budapesten

Publikálás dátuma
2019.07.11. 21:47
Nikola Gruevszki
Fotó: ROBERT ATANASOVSKI / AFP
A Budapest Business Party vendége volt a nem éppen a menekültek kihívásokkal teli életét élő bukott macedón miniszterelnök, valamint Rocco Siffredi is feltűnt.
Felkerültek a Facebookra a jellemzően külföldi üzletembereket megszólító, kapcsolatépítő buli, a 2019-es Budapest Business Party képgalériái, melyeken Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök is feltűnik, szúrta ki a 24.hu.
A politikus, akit hazájában börtönbüntetésre ítéltek, Magyarország viszont menedékjogot adott neki, a lenti képen jobbról a második. A közvetlenül Gruevszki mellett balra álló férfi Alessandro Farina, a Budapest Business Party-t szervező ITL Group tulajdonosa. A cég tanácsadással foglalkozik, és 2018-ban majdnem félmilliárd forint volt az árbevételük.
Egy másik híresség is vendég volt az Európa Hajón: Rocco Siffredi is feltűnt, aki talán a leghíresebb valaha élt férfi pornószínész. Gruevszkihez hasonlóan Siffredinek is választott hazája Magyarország, csak őt nem a börtönbüntetés elkerülése, hanem magyar felesége vonzotta a magyar fővárosba.
Egyébként a 2016-os Budapest Business Party fő szponzora az Eximbank volt, és az idei rendezvény meghívójában is szerepelt, hogy máskor is részt vettek már az Eximbank emberei a bulin.
Szerző

Kocsis a parlamenti bizottsági helyek elvételével fenyegeti a DK-t

Publikálás dátuma
2019.07.11. 20:53

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
A Fidesz frakcióvezetője azon kapta fel a politikai vizet, hogy a Demokratikus Koalíció EP-képviselői nem támogattak fideszes politikusokat a brüsszeli "posztfogásban".
Nehezen tud majd érvelni a Fidesz-frakció vezetőjeként Kocsis Máté azokkal a képviselői javaslatokkal szemben, hogy „bevándorláspárti” politikus ne tölthessen be parlamenti pozíciót. Ezt írta Kocsis Molnár Csabának a DK EP-képviselőjének küldött levelében, miután kiderült: az EP szociáldemokrata frakciója nem szavazza meg a Fidesz jelöltjeit az EP szakbizottsági tisztségeire. Kocsis megjegyezte, a DK „veszélyes vizekre evezett”, mert ha elfogadottá válik, hogy politikai nézetkülönbségek miatt a frakciók nem támogatják egymás jelöltjeit a mandátumok arányában megszerzett tisztségekre, akkor „a magyar Országgyűlésben is döntési helyzetbe kerülhetünk.”  
Ha Kocsis beváltja a fenyegetést, akkor Varju László nem lenne a költségvetési bizottság elnöke, Vadai Ágnes nem alelnökölné a honvédelmi és rendészeti bizottságot, Oláh Lajos pedig az európai ügyek bizottságát.
Szerző

24 milliárdnyi közpénzből fejleszti az erdélyi gazdaságot a magyar kormány

Publikálás dátuma
2019.07.11. 18:59
Illusztráció
Fotó: Népszava
A jó hírt a Fidesz szövetségese, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség újságolhatta el.
A székelyföldi gazdaságfejlesztési program keretében 66 mezőgazdasági feldolgozóipari nagyberuházást támogat a magyar állam. A magyar közpénzeket szétszóró pályázatot a lebonyolító Pro Economica Alapítvány eredményekkel büszkélkedő közleményét a romániai Fidesz-szövetséges, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) tette közzé csütörtöki hírlevelében. A tájékoztatás szerint a benyújtott 72 pályázat közül a szakértőkből álló bíráló bizottság csak 6 pályázatot utasított el.
A nyertes pályázatok támogatási kerete megközelíti a 24 milliárd forintot.

A nyertes pályázatok közül 31 Hargita megyéből, 18 Kovászna megyéből és 17 Maros megyéből érkezett. Az elutasított pályázatok benyújtóinak jogában áll fellebbezni, szóval a 24 milliárd még nőhet. Az esetleges fellebbezések elbírálása után az alapítvány elkezdi a támogatási szerződések aláírásának előkészítését. A pénz egyébként a beruházások értékének felét fedezi.

Ömlik a magyar közpénz, ha mindenki a "megfelelő oldalra szavaz"

A magyar állam által finanszírozott Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program új fejezetét Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára jelentette be, mégpedig nem is akárhogy időzítve: mindössze 10 nappal a májusi EP-választás előtt. Magyar akkor arról beszélt, mintegy 300 millió eurónyi, azaz közel 100 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg a következő két évben, de a program csak addig folytatódhat, amíg "Magyarországnak nemzeti kormánya van".
Majd az államtitkár arra buzdított, hogy a május 26-i európai parlamenti választásokon szavazzanak az erdélyi gazdálkodók "a megfelelő oldalra".

Magyart a színpadon Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke követte, így igazi kampány-rendezvénnyé válhatott a bejelentés.