Szanyi kontra MSZP: szigorítana a párt elnöksége

Publikálás dátuma
2019.07.12. 18:19

Fotó: Draskovics Ádám / Népszava
Információnk szerint keményebb büntetésért fellebbez az MSZP elnöksége a párt etikai tanácsának Szanyi Tiborra kirótt megrovása miatt. A pénteki Magyar Nemzet írt arról, hogy a párt felfüggesztett alelnökét nem zárják ki az MSZP-ből írásbeli kifakadásaiért. Úgy tudjuk, hogy a fellebbezést már tárgyalja a szocialista párt grémiuma, a jövő héten pedig döntés is születhet az ügyben. A megrovásnál egyébként az MSZP alapszabálya szerint a tisztségektől való megfosztás, valamint a kizárás a súlyosabb szankció.
Szerző
Témák
Szanyi Tibor MSZP
Frissítve: 2019.07.12. 20:42

Szekszárdon is megvan a teljes ellenzéki összefogás

Publikálás dátuma
2019.07.12. 18:10

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Ha öt évvel ezelőtt is így tettek volna, most máshogy nézne ki a városi közgyűlés.
Szekszárdon is közös jelöltekkel próbálja kiütni a Fidesz emberét az ellenzék. A Népszava információi szerint arról a megállapodás már megszületett, hogy egy polgármester jelöltet és körzetenként egy jelöltet támogat az MSZP, a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció, Momentum, a Jobbik, az LMP illetve helyi civilek. A részletekről még tárgyalnak a felek, ezek lezárultával hamarosan bemutatják a kihívó csapatot. Hogy az összefogás milyen eséllyel indul az őszi megmérettetésen, ahhoz a 2014-es eredmények adhatnak támpontot. A tizennégy képviselőből most kilenc kormánypárti, három baloldali, egy jobbikos, illetve az Összefogás Szekszárdért Egyesület embere. Csakhogy a 10 egyéni képviselői körzetből öt éve egyet hozott el a baloldal embere (az MSZP, a PM és a DK akkor is összekapaszkodott), de további nyolcban összességében többsége volt a baloldalnak és a Jobbiknak. A polgármester esetében (akkor az LMP-s Hadházy Ákos lépett szorítóba) is ugyanígy alakultak a voksolási arányok. Veszprémben az említett hat párt szintén rátalált a közös polgármester-jelöltre, és minden választókerületben egy képviselőjelölt indít. Az ellenzék favoritja a város élére Katanics Sándor a veszprémi Lovassy László Gimnázium volt igazgatója, matematika-fizika szakos középiskolai tanára.
Szerző

Felhős lesz a szombat, a felhőszakadás sem kizárt

Publikálás dátuma
2019.07.12. 17:26
Illusztráció
Fotó: Népszava
A Kárpát-medence időjárását nedvesebb légtömegek alakítják, egyre több helyen számíthatunk csapadékra.
Szombaton közepesen vagy erősen felhős égboltra ébredhetünk majd. Többfelé lehet csapadék, eső, zápor, zivatar egyaránt előfordulhat, néhol felhőszakadás sem kizárt. A nyugatias szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, de a zivatarokban viharos széllökésekre inkább péntek délután-este lehet számítani.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 25 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk nagy részének időjárását ciklonok, illetve frontok teszik változékonnyá, azonban markáns ciklon nem található Európa környékén. Felhősebb területek inkább a frontok mentén, különösen a Kelet-európai-síkság területén hullámzó frontzónák, valamint a Brit-szigetektől az Alpokig húzódó front környezetében vannak. Ott több helyen esik az eső, de csak kevés helyen mérnek 10 mm-t meghaladó mennyiséget.
Csapadékmentes időjárás Dél-Európában és Franciaországban van, de kisebb körzetekben a Kárpát-medencében, Lengyelországban és Skandinávia egyes részein sem esik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 30 fok között alakul, hozzávetőlegesen északról délre haladva mérnek egyre melegebbet, de Nyugat-Európában 33-41 fok is előfordul. Ugyanakkor Lappföldön és a Fehér-tenger környékén 10 fok alatt marad a csúcsérték.
Szombat estig a Kárpát-medence időjárását nedvesebb légtömegek alakítják, egyre több helyen számíthatunk csapadékra.
Témák
időjárás