katolikus egyház;jezsuiták;

2019-07-14 18:44:42

Még hogy az egyház nem halad a korral: AutoMáté, avagy bankkártyás persely a jezsuitáknál

Megszületett a hagyományos pénzcsörgetős adakozás alternatívája.

Munkába állt a Mária utcai Jézus Szíve Jezsuita Templomban az ország első virtuális perselye – tájékoztatta lapunkat a jezsuiták kommunikációs irodája.

Az érintős bankkártyával és egy gombnyomással működő adomány-automatát Horváth Árpád templomigazgató AutoMáténak keresztelte el, a vámszedőből apostollá lett Lévi-Máté után. A világon számos helyen jól ismert technológiát pár éve itthon is bemutatta az egyik vezető bankkártya-technológiával foglalkozó cég, de élesben először „Jézus Szíve” napján volt lehetőség kipróbálni a pesti jezsuitáknál.

Az első két hétvégén másfél százan éltek a lehetőséggel, és az 500–1000–3000 forintos választható összegek nagyjából azonos népszerűségnek örvendenek.

Mivel a Mária utcai templom nem plébánia, „egyházi adót” sem szedhet, így az épület, illetve a közösségi és kulturális élet színvonalas működtetése döntően az ide járók nagylelkűségén múlik. A bankkártyás persely elkészültének apropóján ezért a jezsuiták Tartsuk fenn közösen templomunkat! szlogennel kampányt indítottak.