Előfizetés

Macsétával támadt a rendőrökre egy abdai férfi, agyonlőtték

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.14. 21:22
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az őrjöngő támadó a felszólítás ellenére sem állt meg, az egyik rendőrt fejbe csapta a bozótvágóval.
Önvédelemből öltek meg rendőrök egy férfit vasárnap este Abdán: a támadóhoz és későbbi áldozathoz a mentők riasztották a győri járőröket, mivel az agresszív férfi ellenállt nekik, nem engedte, hogy kórházba szállítsák.
A rendőrök már azt látták, hogy beteg kezében bozótvágó kard van, ezért felszólították, hogy tegye le a fegyvert. 
A férfi ekkor a lakásból már kihátrálni próbáló egyenruhásokra támadt, és a ház előtt egyiküket fejbe is csapta a bozótvágóval.

Miután a többszöri felszólítás ellenére is rohamozni próbált, a rendőrök célzott lövést adtak le rá. A támadó olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A sérült rendőrt a mentők kórházba vitték - tudatta a police.hu.

Durva baleset, öten megsérültek Hatvannál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.14. 19:43
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Három személyautó ütközött össze a 32-es főúton, az útszakaszt részlegesen lezárták a rendőrök.
Öten szenvedtek „orvosi ellátást igénylő” sérülést, amikor vasárnap este fél hét körül három személyautó karambolozott Hatvan határában –olvasható a police.hu-n.
Az ütközés 32-es főút 3-as kilométerénél történt, a Heves megyei rendőrök a helyszínelés idejére félpályán lezárták az érintett útszakaszt.

Román álrendőr és társa fosztott ki egy turistát a Népligetben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.14. 15:43
Őket keresik a rendőrök a népligeti lopás miatt
Fotó: police.hu
A két férfi „ellenőrzésre” kért el több mint 660 ezer forintnyi kanadai dollárt, a pénz azonban náluk maradt.
Lopás miatt köröz a ferencvárosi rendőrkapitányság két férfit, akik a gyanú szerint szombat reggel átvertek egy turistát a  IX. kerületi Népligeti aluljáróban . A gyanúsítottak álrendőrnek adták ki magukat, és elkérték a sértett útlevelét, illetve ellenőrizni akarták pénzét is.
Miután a turista átadta a nála lévő, több mint 660 ezer forint értékű kanadai dollárt, az állítólagos rendőrök elfutottak a zsákmánnyal. Nem szívódtak fel azonban nyom nélkül: térfigyelő kamera is rögzítette mozgásukat, a felvétel alapján pedig a rendőrség azonosította az egyik gyanúsítottat, a 48 éves román állampolgár Paraschiv Radut. 
Ő és még nem azonosított társa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik. A ferencvárosi kapitányság kéri, hogy aki a képeken látható férfiakat felismeri, tud hollétükről vagy a bűncselekmény részleteiről, az névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén (police.hu).