Előfizetés

Halálos baleset – A Dunába gurult egy autó Nagymarosnál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.15. 06:16

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A baleset vasárnap este történt a komp-kikötőnél.
Elsüllyedt egy autó a Dunában Nagymarosnál – tudta meg a Blikk. A lap szerint az autóban két ember utazott. Épp sorban álltak a kompnál, amikor a sofőr elment a pénztárhoz, a kocsi azonban eddig ismeretlen oknál fogva begurult a Dunába. Információik szerint az autó utasa életét vesztette. András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a lappal közölte, hogy az eset körülményeit a Váci rendőrkapitányság vizsgálja. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt írja: vasárnap este a nagymarosi komp-kikötőnél a Dunába gurult egy autó. A balesethez a váci hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik drótkötél segítségével húzták partra az elmerült járművet. A helyszínre a mentőket is riasztották.

Macsétával támadt a rendőrökre egy abdai férfi, agyonlőtték

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.14. 21:22
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az őrjöngő támadó a felszólítás ellenére sem állt meg, az egyik rendőrt fejbe csapta a bozótvágóval.
Önvédelemből öltek meg rendőrök egy férfit vasárnap este Abdán: a támadóhoz és későbbi áldozathoz a mentők riasztották a győri járőröket, mivel az agresszív férfi ellenállt nekik, nem engedte, hogy kórházba szállítsák.
A rendőrök már azt látták, hogy beteg kezében bozótvágó kard van, ezért felszólították, hogy tegye le a fegyvert. 
A férfi ekkor a lakásból már kihátrálni próbáló egyenruhásokra támadt, és a ház előtt egyiküket fejbe is csapta a bozótvágóval.

Miután a többszöri felszólítás ellenére is rohamozni próbált, a rendőrök célzott lövést adtak le rá. A támadó olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A sérült rendőrt a mentők kórházba vitték - tudatta a police.hu.

Durva baleset, öten megsérültek Hatvannál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.14. 19:43
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Három személyautó ütközött össze a 32-es főúton, az útszakaszt részlegesen lezárták a rendőrök.
Öten szenvedtek „orvosi ellátást igénylő” sérülést, amikor vasárnap este fél hét körül három személyautó karambolozott Hatvan határában –olvasható a police.hu-n.
Az ütközés 32-es főút 3-as kilométerénél történt, a Heves megyei rendőrök a helyszínelés idejére félpályán lezárták az érintett útszakaszt.