Felesége szeme láttára vertek össze egy önkormányzati képviselőt Berzétén

Publikálás dátuma
2019.07.15. 18:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Tizenöten támadtak a politikusra baseball ütőkkel, botokkal és járdakövekkel.
Baseball ütőkkel, botokkal és járdakövekkel vertek össze egy önkormányzati képviselőt, Sz. Szilárdot, saját háza előtt helyi lakosok a magyar többségű Berzétén, Szlovákiában – írja a Parameter. A férfit felesége és anyósa szeme láttára bántalmazták, miközben otthon volt két kiskorú gyermekük is. Katarína Načiniaková, a Falck mentőszolgálat szóvivője a Joj TV-nek elárulta, hogy a férfi súlyos fejsérülést szenvedett a támadás következtében. Eszméleténél volt, de zavart tudatállapotban. 
Egy kassai kórházba szállították, ahol azóta kétszer is megoperálták a fejét.

Családja nem mert kamerák elé állni, de annyit elárultak, hogy a képviselő szerencsére nincs életveszélyben, de állapota súlyos.  Az ügyben testi sértés és magánlaksértés ügyében indult nyomozás. Öt személyt (feltehetőleg a legfőbb támadókat) már letartóztattak. Hogy mi lehetett a támadás indítéka, politikai vagy magánjellegű, azt egyelőre nem tudni.
Szerző

Erősen titkolják, miképp torkolltak szexuális erőszakba az események a honvéd középiskolában

Publikálás dátuma
2019.07.15. 16:30

Fotó: Máthé Zoltán / MTI
Az Országgyűlés honvédelmi bizottsága zárt ülésén tárgyalta a debreceni honvédiskolában történt erőszak ügyét.
Az Országgyűlés honvédelmi bizottsága hétfőn zárt ülésén tárgyalta a debreceni honvédiskolában történt szexuális erőszak ügyét. A testület jobbikos alelnöke, Varga-Damm Andrea kezdeményezte, hogy a történteket vegyék napirendre az ügyet. A zárt ülést Kósa Lajos, a testület fideszes elnöke kezdeményezte az érintett fiatalkorúak személyiségi jogaira, valamint a folyamatban lévő nyomozásra tekintettel – írja a HVG. A parlamenti bizottság az MTI szerint „egyöntetűen elítélték a kollégiumban történt erőszakos cselekményt”. Kósa hangoztatta: semmi ilyet nem szabad eltűrni, a legpéldásabban fel kell lépni ellene. A portál információi szerint az ülésen meghallgatták a középiskola igazgatóját, Berkecz Gábort, aki a HVG-nek korábban megerősítette a cselekményt, azzal, hogy emiatt 5 diákot távolítottak el az intézményből. Kósa elmondása szerint az igazgató a hétfői bizottsági ülésen arról számolt be, hogy 
„átszervezéseket kezdeményezett az intézményben és fokozott figyelmet fordít arra, hogy a hasonló eseményeket megelőzzék”.

Varga-Damm Andrea a bizottság ülése után elmondta: tíz évre titkosították az elhangzottakat, ugyanakkor azt megerősítette, hogy igaz, ami a HVG cikkében megjelent. „Az eset után fontos, hogy ezeket a kérdéseket alaposan, felelősségteljesen kezeljék. A jövő nemzedékek védelme elsődleges feladat” - jelentette ki. Kérdésre válaszolva azt mondta: nincs garancia arra, hogy ilyen eset nem fordulhat elő még egyszer, hiszen bűncselekmények is történnek. Ugyanakkor kijelentette: 
a fiatalokkal máshogy kell bánni, hogy a hasonló eseteket elkerüljék.

Mint azt korábban a portál cikke alapján megírtuk, egymás lefogásával, lekötözésével szórakoztak a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola tizenéves diákjai, ez annyira elfajult egy éjszaka, hogy szexuális fajtalanságba torkollt. A portál szerint az egyik 9. osztályba járó fiú volt éppen soron ebben a bizarr „játékban”,
amikor egy idősebb, 10. évfolyamba járó társa szexuális fajtalanságot követett el, kihasználva a védekezésre képtelen állapotát.

Úgy tudják, az idősebb diák análisan zaklatta iskolatársát, ám arról „ellentmondó információik vannak” , hogy a kezével, gumikesztyűt húzva vagy valamilyen tárggyal. A diák szerencséje az volt, hogy a szobába bejött egy szintén 10.-es diáktársuk, aki meglátta, mi történik, és azonnal leállította, mondván, „hagyjátok abba, ez gusztustalan”.
Szerző

Negyvenmillió forintnyi drogot találtak a rendőrök egy szerb férfinél Kőbányán (videó)

Publikálás dátuma
2019.07.15. 13:47

Fotó: police.hu
Az autó lökhárítója mögött és a küszöbökben kialakított rejtekhelyen volt a kábítószer.
A budapesti rendőrök elfogtak egy szerb férfit, akinél csaknem negyvenmillió forint értékű kábítószert és fegyvert is találtak – írja a police.hu. A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozók múlt pénteken a X. kerületben, a Kőbányai út és Hungária körút kereszteződésénél állítottak meg egy szerb rendszámú gépkocsit. Az autót egy 21 éves szerb férfi vezette. Amikor a rendőrök átvizsgálták a jármű utasterét és csomagtartóját, marihuána szagot éreztek, ezért kábítószer-kereső kutyát kértek a helyszínre. A kutya az autó csomagterénél és hátsó részénél jelzett. A nyomozók a lökhárító mögött és a küszöbökben speciálisan kialakított rejtekhelyet találtak, ahonnan több mint 15 kilogramm marihuána, egy Zoraki típusú maroklőfegyver és négy lőszer került elő. A lefoglalt marihuána feketepiaci értéke közel negyvenmillió forint. A rendőrök a 21 éves férfit a helyszínen elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki; autóját, egy Renault Clio-t lefoglalták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya a 21 éves szerb A. David ellen jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt indított eljárást. A férfi letartóztatását elrendelte az illetékes bíróság.
Szerző