Szanyi Tibor;MSZP;

2019-07-16 18:03:31

Visszahívta alelnöki tisztségéből Szanyit az MSZP

Döntött a párt Országos Etikai és Egyeztető Bizottsága.

Az MSZP Országos Etikai és Egyeztető Bizottsága 2019. július 15-én Szanyi Tibort visszahívta alelnöki tisztségéből. A döntés jogerős – írja keddi közleményében az MSZP.

A párt még június végén számolt be arról, hogy elnöksége 2019. június 28-i ülésén felfüggesztette Szanyi Tibor és Fekete Zoltán Pest megyei elnök tagsági viszonyát. Közölték: céljuk továbbra is az, hogy az önkormányzati választások során minél több település kiszabaduljon a Fidesz fogságából. Ezt a célt minden olyan cselekmény veszélyezteti, amely a közösségük egységének megbontására irányul.

„Ezért az európai parlamenti és a budapesti előválasztási kampány időszakában tanúsított, a párt megítélését nyilatkozataival, cselekedeteivel hátrányosan befolyásoló magatartása miatt Szanyi Tibor és Fekete Zoltán Pest megyei elnök tagsági viszonyát az Országos Elnökség – az Alapszabály vonatkozó részeit alkalmazva, egyhangú döntéssel – az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa előtt most meginduló fegyelmi eljárás időtartamára felfüggesztette” – tették hozzá.