Visszahívta alelnöki tisztségéből Szanyit az MSZP

Publikálás dátuma
2019.07.16. 18:03

Fotó: Draskovics Ádám / Népszava
Döntött a párt Országos Etikai és Egyeztető Bizottsága.
Az MSZP Országos Etikai és Egyeztető Bizottsága 2019. július 15-én Szanyi Tibort visszahívta alelnöki tisztségéből. A döntés jogerős – írja keddi közleményében az MSZP. A párt még június végén számolt be arról, hogy elnöksége 2019. június 28-i ülésén felfüggesztette Szanyi Tibor és Fekete Zoltán Pest megyei elnök tagsági viszonyát. Közölték: céljuk továbbra is az, hogy az önkormányzati választások során minél több település kiszabaduljon a Fidesz fogságából. Ezt a célt minden olyan cselekmény veszélyezteti, amely a közösségük egységének megbontására irányul. „Ezért az európai parlamenti és a budapesti előválasztási kampány időszakában tanúsított, a párt megítélését nyilatkozataival, cselekedeteivel hátrányosan befolyásoló magatartása miatt Szanyi Tibor és Fekete Zoltán Pest megyei elnök tagsági viszonyát az Országos Elnökség – az Alapszabály vonatkozó részeit alkalmazva, egyhangú döntéssel – az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa előtt most meginduló fegyelmi eljárás időtartamára felfüggesztette” – tették hozzá.
Szerző
Témák
Szanyi Tibor MSZP

Megerősítették: már folynak a Putyin-Orbán találkozó előkészületei

Publikálás dátuma
2019.07.16. 17:18

Fotó: Botár Gergely / AFP
Az orosz elnök szóvivője megerősítette a Népszava azon értesüléseit, hogy Putyin hamarosan Magyarországra látogat.
Az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov megerősítette, hogy előkészület alatt áll Vlagyimir Putyin októberi magyarországi látogatása – írja a tass.com. „A látogatás valóban előkészület alatt áll” – mondta Peszkov, kommentálva a Népszava azon értesülését, hogy a orosz vezető október 30-an Magyarországra látogat. Mint azt korábban megírtuk, a magyar miniszterelnök és az orosz elnök 2013 és 2018 között minden évben találkozott, és ez idén sem lesz másként. Forrásaink szerint most az európai parlamenti tisztségviselők megválasztása miatt csúszott az időpont őszre. A főbb tárgyalási pontok várhatóan a paksi bővítés, a gázbeszerzés és a klímaügy lesznek.
Témák
Putyin Orbán

Együtt kocsikázhat Lázár Jánossal egy Ladában

Publikálás dátuma
2019.07.16. 16:35

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Mindenféle fontos ügyről beszélgethetnek a politikussal az érdeklődők.
„Üljön be mellém a Lada Nivába és beszéljük meg fontosabb ügyeinket” – írja Lázár János legújabb posztjában a Facebook-oldalán. „Sokan jelezték felém, hogy szívesen kipróbálnák a Mezőhegyesi Ménesbirtok méltán híres autóját, a Lada Nivát!”– folytatta a politikus. A programra mindenki jelentkezhet, aki betöltötte már a 18. életévét. A programon való részvételt a nagy érdeklődésre való tekintettel nem garantálják mindenkinek. A résztvevőket sorsolással választják ki.
Szerző
Témák
Lázár János