Van, aki bátran szembeszáll a Hidvéghi alelnöksége ellen fellépő globalista álcivil hálózattal

Publikálás dátuma
2019.07.17. 09:43
Népszava fotó
Hát persze, hogy a CÖF.
23 európai országból, köztük 18 EU tagállamból több mint kétszáz civil szervezet írta alá az a European Civic Forum nyílt levelét, amelyben azt kérik, Hidvéghi Balázst ne válasszák meg az Európai Parlament Állampolgári jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) alelnöki pozíciójára.     Hidvéghi a nyílt levéltől függetlenül sem igazán esélyes az alelnökségre, de ez most megváltozhat, az egész Európában méltán nagy tiszteletnek örvendő CÖF ugyanis dörgedelmes közleményben teszi helyre a magukról megfeledkezett jogállam-hívőket.   "A Civil Összefogás Fórum határozottan elutasítja, hogy globalista spekulánsok által kitartott ügynök-szervezetek befolyásolják az Európai Parlament demokratikus, belső választási rendjét" - adják meg a felütést. Ők persze pontosan tudják, mi áll az akció mögött: "a hálózatba tömörülő álcivilek célja ismert, azaz hogy akciójuk eredményeként minél kevesebb tisztességes, erős nemzetállamok által delegált politikus lásson a cinkelt lapjaikba, és próbálja leleplezni az elkövetkező 5 esztendő sorosista agendáját az EP-ben."   "Ennek megfelelően a CÖF-CÖKA határozottan kiáll ez Európai Néppárt delegáltja, Hídvéghi Balázs európai parlamenti képviselő alelnöki jelölése mellett az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságában." (A jogos felháborodásban arra sajnos már nem jutott energia, hogy helyesen írják le Hidvéghi Balázs nevét, de ez legyen a legnagyobb baj.) "Itt az ideje, hogy a hírhedt LIBE-Bizottság, amely eddig a Nyílt Társadalom Alapítvány felségterülete volt, megszabaduljon a külső nyomásgyakorlástól és visszatérjen működését tekintve is az európai értékekhez és érdekekhez!" - fogalmazzák meg végül minden magyar legfőbb óhaját.
Szerző
Témák
CÖF

Hangfelvétel van róla, hogy a karcagi rendőrkapitány korrupciós eligazítást tart beosztottjainak

Publikálás dátuma
2019.07.17. 09:22
A városi rendőrkapitányság új épülete az avatás napján, 2019. áprilisában
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Kórházi főigazgatót jelentett fel szabálytalan parkolásért egy karcagi rendőr, az alezredes elmagyarázta, miért nem szabad ilyent csinálni.
Karcagon egy rendőrnek napok óta fáj a hasa, járt már a háziorvosánál, de még nem tudják, mi a baja. Ahhoz, hogy a hasfájás okát kideríthessék, különböző vizsgálatokra lenne szüksége, például ultrahangra. Csakhogy a kórházi várólisták hosszúak. Ezért a karcagi rendőrkapitányságot vezető alezredes, aki igyekszik jó kapcsolatot ápolni a város fontos embereivel, rácsörög a városi kórház főigazgatójára. A főigazgató pedig soron kívül másnapra ad időpontot a vizsgálatra.
A fenti történet nem csak egy légből kapott példa.  Maga az alezredes példálózott ezzel a beosztottjainak azt követően, hogy egy óvatlan rendőr feljelentette Nagyné László Erzsébet, a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatóját, amiért a mozgássérültek számára kialakított parkolóhelyen jogtalanul és szabálytalanul parkolt – írja az Index, aminek hangfelvétele is van a beszélgetésről.
Mint írják, hiába volt jogszerű a rendőri intézkedés, a rendőrkapitányság vezetője finoman szólva sem repesett az örömtől, amikor értesítették az ügyről.
„Én nem mondtam, hogy üssétek agyon a várost. Én azt mondtam, hogy differenciálni kell. Engem nem érdekel, ha nincs följelentésetek, nincs ilyen kvóta már”

– kelt ki magából Teleki Zoltán A karcagi rendőrkapitányság vezetőjének szavaiból az is kiderül, mire gondol pontosan akkor, amikor a „differenciált intézkedés” fontossága mellett érvel: előbb meg kell tudni, kié az autó, bírságolni vagy feljelentést tenni csak ez után szabad. Persze kizárólag akkor, ha nem „normális” ember a tulajdonos. 
Vannak ugyanakkor olyan karcagiak, akiket név szerint is említ Teleki, hogy őket viszont üssék-vágják, jelentsék fel és fogják meg.  A lap megpróbált utánanézni az elhangzott neveknek, úgy tudják, visszaeső, problémás bűnözőkről van szó.
Az alezredessel vitába szálló beosztottak megpróbálták Teleki figyelmét felhívni arra, hogy a korrupció eufemizmusaként használt differenciált intézkedés, amit elvárna tőlük, nemcsak következetlen gyakorlatot teremt, hanem meg sem valósítható. Az intézkedő rendőrök számára ugyanis sokszor egyetlen névből nem világos,  hogy kiről van szó, hogy mennyire fontos, vagy az alezredes szavaival élve „normális” ember az, akivel szemben intézkedni kellene.
„Hiába jártok el jogszerűen. Ez nem szül jót, mert utána, ha valamit kérni akarunk, hogy könnyebb legyen nektek, az állománynak, majd egy jó nagy fityiszt mutatnak be nekem. Aztán nem fogom tudni elintézni, hogy orvoshoz menjetek, hogy a vérvétel meglegyen”

– hallható az Indexhez eljuttatott felvételen Teleki érvelése. A karcagi rendőrkapitány arra is felhívja beosztottjai figyelmét, hogy nem jogszerű előny, hogy a kórházban előreveszik a rendőröket. 
„Szerinted ez szabályos? Évek óta előrevetetem a rendőröket, mert megérdemlitek, mert mi a közt szolgáljuk!”

- mondja egy beosztottjának a felvételen Teleki, aki tisztában van azzal, hogy a rendőröknek éppúgy ki kellene várniuk a sorukat a kórházi várólistákon, mint bárki másnak a városban. Mégis arról beszél, hogy a jó kapcsolatainak köszönhetően csak az elmúlt fél évben legalább 15 beosztottjának intézte el, hogy hamarabb bejussanak vizsgálatokra és kezelésekre.
A főigazgató asszony feljelentésének hírén kívül szóba kerül a felvételen egy főorvos is, aki – az alezredes szerint – nem akart aláírni egy látleletet, mivel korábban őt is feljelentette egy rendőr.  Az elhangzottakkal kapcsolatban a lap megkereste Nagyné László Erzsébet és a Kátai Gábor Kórházat is, a cikk megjelenéséig azonban sem a főigazgató, sem az intézmény nem kívánt reagálni az Index értesüléseire. 
Az alezredes egyébként megígérte a felvételen, hogy a kórház főigazgatójának az ügyét ő maga fogja elsimítani.

Nagynénak ugyanis térdprotézise van, erről van ún. „hétpontos” igazolása is, sőt, tulajdonképpen jogosult lenne a rokkantkártyára is, csak annyira lefoglalja a kórház vezetése, hogy nem tudja kiváltani azt – idézi az Index Teleki szavait.  A hírportál értesülései szerint az alezredes betartotta ígéretét. Nagyné ellen már lezárult az eljárás, és a karcagi kórház főigazgatója a feljelentés kapcsán egy figyelmeztetésben részesült, holott mások  a kormányrendeletben meghatározott fix bírság összeget kapjak, ami százezer forint - állítja a portál egy névtelenséget kérő forrása.

A rendőrség cáfol, és nem indít eljárást

Megkeresték Teleki Zoltán alezredest is az üggyel kapcsolatban, aki arra hivatkozva, hogy nincs nyilatkozási jogköre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitánysághoz irányította az újságírót. Vojter-Szabó Zita a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta:  „A hivatali visszaélés gyanúját keltő állítását a Karcagi Rendőrkapitányság vezetője és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság is határozottan visszautasítja. A Karcagi Rendőrkapitányság vezetése és állománya a hatályos jogszabályok, normák, illetve törvényi rendelkezések szerint végzi munkáját, ahogy tette ezt ebben az esetben is. Ahol a törvény lehetőséget ad rá, a rendőr mérlegelési jogkörénél fogva egyébként is differenciáltan intézkedik.”
A főkapitányság sajtószolgálata azt is határozottan kijelentette, hogy Teleki soha senkinek az ügyét nem simította el, a rendelkezésre álló információk alapján pedig nem indítanak eljárást az ügyben. 
Ha valaki mégis tud bűncselekményről, az tegyen feljelentést az ügyészségen vagy más hatóságnál – ajánlották.

Az Index ugyanakkor úgy tudja, Teleki Zoltánt feljelentették amiatt, ahogy Nagyné László Erzsébet ügyét a rendőrség kezelte, a szerkesztőségünkhöz eljuttatott felvételt pedig a  Nemzeti Védelmi Szolgálathoz is eljuttatták. 
Szerző

„Még össze lehet rakni az LMP-t”

Publikálás dátuma
2019.07.17. 08:40

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Nem depressziós az LMP tagsága az európai parlamenti választás miatt, hanem új történetet akarnak alkotni és sokat várnak az új társelnöktől – derült ki a párt politikusaival folytatott beszélgetésekből.
Mint ismert, az LMP kongresszusa két hete, a nagy közönség számára ismeretlen, eddig főleg külpolitikával foglalkozó Kendernay Jánost választotta pártelnökké. – Ferenczi Istvánt támogattam Kendernayval szemben, azonban János teljesítménye kimagasló a körülményekhez képest – fogalmazott egy forrásunk. Az LMP-s politikus szerint érdemes összehasonlítani Keresztes László Lóránt volt társelnök interjúit és tévés szerepléseit a mostani vezetővel. – Ég és föld a különbség, Kendernaynak legalább vannak ötletei és foglalkozik politikával, ami az elmúlt hónapok után meglepetés – mondta. Érdemes felidézni Kendernay János lapunknak adott interjúját, amikor megválasztása után arról beszélt, főnixmadárként, egyedül képtelenek talpra állni. – Személyes célkitűzésem, hogy pár éven belül a hazai zöld pólus megerősödjön. Ez alapvetően azokból kell, hogy álljon, akik az LMP történetének valamilyen állomásán ott voltak. A párt tíz éve sok buktatóval járt, a kettészakadással pedig egyik szereplőnek sem sikerült sikeressé válnia – mondta a ma már MSZP-vel szövetséges Párbeszédről. (Kanász-Nagy Máté, az LMP titkára lapunknak azt mondta, maximálisan támogatja Kendernay „nyitáspolitikáját.)   Egy forrásunk szerint az LMP valóban mikropárttá vált, ugyanakkor a Párbeszéd egy „kispárt KDNP-je”. – Nekünk minden nyomorunk ellenére van brandünk, ők ezzel szemben pár ismertebb politikussal rendelkeznek. Tegyük fel, hogy véletlenül nem nyer a főpolgármester-választáson Karácsony. Ez esetben vélhetően vége az MSZP-vel való összebútorozásuknak. Akkor nem nagyon lesz mit csinálniuk és erre apellálhat Kendernay is – vélekedett. Kocsis-Cake Olivio, aki LMP-sként kezdte politikai karrierjét, ma pedig a Párbeszéd pártigazgatója, kérdésünkre ezzel kapcsolatban azt mondta: lehet, hogy valahol újra találkozik majd a két párt története. – Gyakorlatilag az összes ellenzéki párttal együttműködünk, ennek nincs akadálya az LMP-nél sem – mondta, hozzátéve: örülnek, hogy ezt belátta az LMP is. Ők ugyanis – állítása szerint –, azért hagyták ott a pártot, mert azt gondolták: muszáj összefogni más formációkkal. Kendernay egyébként megpendítette azt is, hogy adott esetben megpróbálja visszacsábítani Szél Bernadettet is az LMP-be, aki a párt társelnök-miniszterelnök-jelöltje volt tavaly áprilisban. – Az elmúlt napokban nem kaptam megkeresest az LMP-től, de ha érkezne is ilyen nemet mondanék, hiszen ezt a korszakot már lezartam az életemben – mondta ezzel kapcsolatban Szél Bernadett.  Pánik egyébként azért nincs a pártban az alig több, mint két százalékos EP-eredmény után, mert az állami támogatást továbbra is kapják. Ez egyébként negyedével több, mint az előző ciklusban, amikor 174 milliót kaptak az adófizetői pénzekből, míg az alapítványuk 68 milliót. Mindenesetre egyik forrásunk azt mondta, az LMP az önkormányzati választást már májusban elveszítette, Kendernay egy év múlva, amikor lejár a mandátuma, nagyjából 3 százalékra lesz képes „feltornázni” a támogatottságukat. Ugyanakkor – tette hozzá – lesz annyira értékes a munkája, hogy 2022-ben a párt része tud lenni „a nagy ellenzéki egységnek”. Egy másik forrásunk ezt azzal egészítette ki, hogy a frakció, párt és alapítványi támogatásokon kívül az LMP – a jelenlegi állás szerint – megőrzi a képviselőinek a létszámát is. – Össze lehet rakni még ezt a pártot, de valóban sok mindent kell újrakezdeni. 
Szerző
Témák
LMP ellenzék