Ha ön mellett is elfut ez a két férfi, hívja a rendőrséget

Publikálás dátuma
2019.07.17. 13:22
Őket keresi a rendőrség a Blaha Lujza téri kifosztás miatt
Fotó: police.hu
A képen látható ismeretlenek a gyanú szerint egy magatehetetlen fiút fosztottak Budapesten.
Fényképes körözést adott ki a józsefvárosi rendőrkapitányság egy szombat éjjel történt bűncselekmény ügyében: két, egyelőre ismeretlen huszonéves férfi 23:42 -23:55 között elvette egy magatehetetlen 19 éves fiatal telefonjait, pénzét a Blaha Lujza téri villamosmegállóban.
A kifosztás feltételezett elkövetőiről egy biztonsági kamera is felvételt készített, a körözési fotón valószínűleg éppen menekülnek a helyszínről. 
A kapitányság kéri, hogy aki a felvételeken látható férfiakat felismeri, tud hollétükről vagy a bűncselekmény részleteiről, az akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén (police.hu).
Szerző

A Legfőbb Ügyészség reagált az olaszliszkai lincselő szabadulásának ügyére

Publikálás dátuma
2019.07.16. 19:58

Fotó: Népszava
A Jobbik állítására reagáltak, a párt szerint ugyanis „a bíró keze meg volt kötve” az ügyben.
„Minden szakmaiságot nélkülöz, és a nyilvánosság teljes félretájékoztatására alkalmas a Jobbik Magyarországért Mozgalom azon közleménye, melynek lényege szerint az olaszliszkai lincselés egyik elítéltje azért került szabadlábra, mert a bíró keze meg volt kötve, egy törvénymódosítás, és az ahhoz fűzött Polt Péter legfőbb ügyész által írt utasítás alapján”– írta közleményében a Legfőbb Ügyészség, reagálva a Jobbik korábbi közleményére. A Jobbik korábban úgy fogalmazott, „nemcsak F. Hasszánoktól, hanem H. Dezsőktől, Sztojkáktól és Poltoktól is meg kell védeni az országot”. 
Szerintük „azért engedték ki H. Dezsőt, mert meg volt kötve a bíró keze”

idézi fel a 24.hu.   A Legfőbb Ügyészség szerint az új Btk. hatályba lépése sem eredményezi azt, hogy a feltételes szabadságra bocsátás automatikus lenne, és a bírónak ebben a körben ne lenne mérlegelési joga. A törvény rendelkezése szerint ugyanis a határozott ideig tartó szabadságvesztés kiszabása esetén az ítéletben meg kell állapítani a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját. A terheltnek a büntetése kétharmadát, ha visszaeső háromnegyedét, de legkevesebb három hónapot ki kell töltenie a büntetéséből. Ez az objektív feltétel, amely a bírói mérlegeléstől független körülmény.
Ha az elítélt a törvényben meghatározott legkisebb időtartamot kitöltötte, és azt a törvény nem zárja ki, bíróságnak kötelessége megvizsgálni a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét.

Ekkor a bíróság mérlegelést követően határoz, azonban dönthet úgy is, hogy az elítéltet nem bocsátja feltételes szabadságra. Azt írják, az ügyészség minden törvényes eszközzel fellépett annak érdekében, hogy H. Dezső ne szabadulhasson, ugyanis a büntetés-végrehajtási bíró döntésével szemben a Csongrád Megyei Főügyészség fellebbezett. A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa azonban a fellebbezést elutasítva a végzést helybenhagyta, így az véglegessé vált.
Azaz a szabadulás bírói döntés, nem pedig törvénymódosítás, illetve az ahhoz fűzött „utasítás” következtében történt.

Mint azt már korábban megírtuk, hétfő hajnalban elhagyta a börtönt az  az olaszliszkai lincselés feltételesen szabadlábra bocsátott egykori elsőrendű vádlottja. H. Dezső olyan példásan viselkedett a börtönben, hogy a 17 événél néggyel hamarabb helyezték szabadlábra. A 32 éves férfi a börtönévek alatt 53 jutalmat kapott, fenyítése nem volt, önismereti és konfliktuskezelő tréningen is részt vett, idén júniusban pedig le is érettségizett. H. azért került börtönbe, mert 2006-ban többedmagával agyonvert egy tiszavasvári tanárt, Szögi Lajost. A tanárt két gyermeke szeme láttára lincselték meg – egyiküket erőszakkal is fenyegették, mikor segítséget kért –, mert azt hitték, kocsijával elgázolt egy kislányt.
Szerző

Hondával ment Hondát lopni, de sajátját a helyszínen hagyta az évszázad bűnözőzsenije (videó)

Publikálás dátuma
2019.07.16. 10:57
Rendőrök kísérik a magát ügyes trükkel lebuktató gyanúsítottat
Fotó: police.hu
Talán csak a gyanúsított lepődött meg azon, hogy napokon belül elfogták a rendőrök.
Nehéz elképzelni, hogyan szerette volna elkerülni a lebukást az a férfi, aki a gyanú szerint július 9-én este ellopott egy autót a főváros XV. kerületében. A gyanúsított ugyanis Hondájával érkezett a helyszínre, a Nyírpalota útra, majd hogy feltörje és elvigye az ott parkoló Honda Jazz személyautót. Saját autóját viszont a bűntény helyszínén hagyta, a rendőrök pedig nem csak a kocsit fedezték fel, de
a járműben több, autófeltöréshez használt szerszámot is találtak.

A rendőrök persze lefoglalták az autót, és azonosították tulajdonosát. Az 51 éves P. Lászlót négy nappal később, szintén a XV. kerületben kapták el – a feltört Hondára pedig a XVI. kerületi Szuglói körvasút sornál találtak rá, így a sértett kára is megtérült. A gyanúsított ellen jelenleg lopás megalapozott gyanújával zajlik eljárás, bár a „megalapozott” jelző enyhének is tűnik ebben az esetben (police.hu).
Szerző
Frissítve: 2019.07.16. 12:33