Szijjártó szintet lépett, külön migránsegészségügyi ellátást vezetne be

Publikálás dátuma
2019.07.17. 17:23

Fotó: Népszava
Már megint ármánykodnak a lopakodó és bujkáló ENSZ-bürokraták a külgazdasági és külügyminiszter vélelme szerint.
Elfogadhatatlannak nevezte szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának ülésén azt a javaslatot, amely szerint az illegális bevándorlóknak ugyanolyan egészségügyi ellátást kell biztosítania egy tagállamnak, mint saját állampolgárainak. Mint később az MTI-nek kifejtette,
a miniszter szerint nem járnak ugyanolyan jogok azoknak, akik nem fizetik évtizedek óta az adót.

Arra Szijjártó nem tért ki, vajon például a turistáktól is megvonná-e az egészségügyi ellátást, vagy az adófizetés és az állampolgárság mellett vannak más, ki nem mondott elvárásai is. Arról sem beszélt, hogy a magyar tranzitzónákban a menedékkérők rendszeres éheztetése vajon már a fent beharangozott jogfosztásokhoz tartozik-e, vagy a kiszolgáltatott emberek elleni igazságtalanságoknak még egy másik köréhez. Arról viszont sokat beszélt, hogy "az ENSZ bürokratái a jó szándék köntösébe bújtatva, lopakodó módon" erőltetnék rá akaratukat az Orbán-kormányra.
Szerző

Orbán új minisztere megfosztotta posztjától Schmitt Pál rokonát

Publikálás dátuma
2019.07.17. 17:17

Fotó: Népszava
A tegnapi Magyar Közlöny szerint az igazságügyi miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök felmentette tisztségéből Schmitt Pál Pétert, a tárca helyettes államtitkárát, írja az mfor.hu. A július 16.-i hatályú rendelkezés célszemélye nem más, mint a volt köztársasági elnök, a plágiumbotrány miatt távozni kényszerült Schmitt Pál unokaöccse. Nem ez az egyetlen változás a minisztériumban, szintén ebben a közlönyben tették közzé, hogy távozik az igazságügyből Molnár Zoltán közigazgatási államtitkár is. Vagyis az új miniszter, Varga Judit érkezésével felbolydult a tárca élete.
Szerző

Az összes magyar ellenzéki képviselő egy asztalhoz ült az Európai Parlamentben

Publikálás dátuma
2019.07.17. 16:26
Molnár Csaba és Ujhelyiu István
Fotó: DAINA LE LARDIC / Európai Parlament
Az "ellenzéki kerekasztal" a célja a hatékonyabb fellépés a magyarok érdekében, a résztvevők rendszeresen egyeztetni fognak.
Megalakult a "magyar ellenzéki kerekasztal" az Európai Parlamentben, írja közösségi oldalán Ujhelyi István, hozzátéve, a strasbourgi plenáris ülés szünetében már meg is volt első ülésük.
Az MSZP, a DK, a Momentum és a Jobbik EP-képviselői a következő időszakban folyamatosan egyeztetni fognak egymással az országot érintő szakpolitikai kérdésekben.

Ujhelyi azt írja, a cél a hatékonyabb fellépés a magyarok érdekében, és számos ügyben máris sikerült előrelépniük.
Szerző