Az apa nyakon lőtte golflabdával a kislányt, az orvosok már nem tudták megmenteni

Publikálás dátuma
2019.07.17. 20:52

Fotó: Shutterstock
A rendőrség nem emel vádat, egyértelműen baleset volt.
Véletlenül eltalálta golflabdájával hatéves lányát egy amerikai férfi, a gyermek belehalt sérüléseibe. A baleset hétfőn történt a Salt Lake Citytől 65 kilométerre délre fekvő Orem egyik golfpályáján, ahol apa és lánya együtt golfozott. A golflabda a nyakánál találta el a kislányt, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba - közölte a helyi rendőrség illetékese. Aria Hills nagybátyja a helyi televíziónak elmondta, hogy a kislány gyakran ment golfozni apjával, ez volt az egyik legkedvesebb közös időtöltésük. "Egy szerencsétlen baleset volt. A kislány a lehető legrosszabb helyen volt, pontosan szemben az édesapjával" - mondta David Smith. Steven Marett, a golfpálya vezetője a helyi újságnak elmondta, hogy többször látott már embereket, akiket eltaláltak golflabdával, de soha nem hallott ilyen súlyos sérülést okozó ütésről, vagy halálesetről. "Teljeséggel felfoghatatlan, kétségbeejtő, ami történt" - tette hozzá. A rendőrség közölte, nem terveznek vádat emelni, mivel úgy tűnik, tragikus baleset történt. 
Szerző
Témák
golf gyilkosság

Akár teljesen felépülhet a Horvátországban balesetező magyar család orvosaik szerint

Publikálás dátuma
2019.07.17. 19:23

Fotó: Facebook / Nezavisni cestarski sindikat
Az is kiderült, hogy a balesetet okozó férfi idő előtt, családja tudta nélkül hagyta el a drogelvonót.
Az orvosok bíznak benne, hogy a családtagok maradandó sérülések nélkül megússzák a horvátországi balesetet - tudta meg a Blikk.hu.
A legsúlyosabb állapotban az édesapa volt. A zágrábi kórházban napokig mesterséges altatásban tartották. Kedden műtötték legutóbb, egy törött csigolyáját tették helyre. A férfit olyan súlyos ütés érte, hogy több csontja eltört, súlyos mellkasi traumát szenvedett, belső vérzése volt, légmell alakult ki nála. Sokáig attól tartottak, hogy összeomlik a tüdeje.
A kisfiút szintén a zágrábi kórházban látták el. Neki eltört az állkapcsa, amit csavarokkal tudtak rögzíteni. Ő volt az egyetlen, aki eszméleténél maradt a baleset után, az állapota szerencsére nem volt életveszélyes.
Az édesanyát a Dubrava kórházban kezelik. Állapota stabil, sérülései közepesen súlyosak. Fej- és mellkassérüléseket szenvedett, de tudott magától lélegezni. Koponyaűri vérzése volt, az idegsebészek azonban nem látták szükségét műtétnek.
Az is kiderült, hogy a balesetet okozó férfi idő előtt, családja tudta nélkül hagyta el a drogelvonót.
Szerző
Témák
baleset

Élete végéig börtönben aszalódik a legendás Köpcös, valószínűleg

Publikálás dátuma
2019.07.17. 17:43

Fotó: ALFREDO ESTRELLA / AFP
A brutális kegyetlenséggel dolgozó drogbáróra szűkebb pátriájában egyfajta Robin Hoodként tekintettek.
Életfogytig és további 30 évig tartó börtönbüntetésre ítélték a Köpcös (El Chapo) néven ismert mexikói Joaquín Guzmán volt drogbárót szerdán New Yorkban. A 62 éves bűnözőre ténylegesen letöltendő éveket szabtak ki, vagyis nem helyezhető feltételesen szabadlábra. Guzmánt februárban találta bűnösnek egy brooklyni esküdtszék kábítószer-kereskedelemben, többszörös emberrablásban, kínzásban és gyilkosságban. Az utolsó szó jogán El Chapo szerdán azt állította, hogy a bírósági tárgyalás nem volt tisztességes, ügyvédjei pedig bejelentették, hogy fellebbeznek. Guzmán az úgynevezett Sinaloa kartell, Mexikó sokáig legnagyobb és legerőszakosabb kábítószerkereskedő hálózatának vezetője volt, s bár minden idők egyik leghírhedtebb bűnözője, az amerikai sajtó szerint hazájában, elsősorban szűkebb pátriájában, Sinaloa államban sokan egyfajta Robin Hoodként tekintettek rá. 2016-ban tartóztatták le Mexikóban - ahol korábban kétszer is megszökött a börtönből - és rövid időn belül kiadták őt az Egyesült Államoknak. Pere 2018-ban kezdődött meg, 17 pontban emeltek ellen vádat. Becslések szerint az általa vezetett és működtetett bűnszervezet napi tízmillió dollár értékben csempészett kokaint az Egyesült Államokba. Guzmán neve az 1980-as években vált ismertté, amikor bűnszervezete föld alatti alagutakat építtetett a mexikói-amerikai határon, lehetővé téve ezzel, hogy más kábítószerkereskedő bandáknál gyorsabban csempéssze be a kokaint, heroint, marihuánát az Egyesült Államokba. Az 1990-es években már - véres leszámolások után - a Sinaloa kartell a világ egyik legismertebb bűnöző szervezete volt. 2016-ban titokban, egy rejtekhelyen interjút adott Sean Penn, Oscar-díjas amerikai színésznek, és ez segítette hozzá a mexikói hatóságokat ahhoz, hogy elfoghassák őt. Bűnszervezetének több tagját már korábban letartóztatták és kiadták az Egyesült Államoknak. 
Szerző