Több ezer szénabála ég egy tárolóban Ostffyasszonyfán

Publikálás dátuma
2019.07.18. 07:32
Képünk illusztráció!
Fotó: Shutterstock
A tűzoltók jelenleg két vízsugárral próbálják megakadályozni a tűz terjedését.
Teljes terjedelmében ég egy három-négyezer szénabálát tároló épület Vas megyében, Ostffyasszonyfa külső területén - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t. Balogh Eszter elmondta: a sárvári hivatásos tűzoltók és a csöngei önkéntesek kéziszerszámokkal körülhatárolták a lángokat, és két vízsugárral megakadályozzák a tűz terjedését. Hozzátette: az épületet felügyelet mellett teljesen leégetik. 
Szerző
Témák
tűz szénabála

Az apa nyakon lőtte golflabdával a kislányt, az orvosok már nem tudták megmenteni

Publikálás dátuma
2019.07.17. 20:52

Fotó: Shutterstock
A rendőrség nem emel vádat, egyértelműen baleset volt.
Véletlenül eltalálta golflabdájával hatéves lányát egy amerikai férfi, a gyermek belehalt sérüléseibe. A baleset hétfőn történt a Salt Lake Citytől 65 kilométerre délre fekvő Orem egyik golfpályáján, ahol apa és lánya együtt golfozott. A golflabda a nyakánál találta el a kislányt, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba - közölte a helyi rendőrség illetékese. Aria Hills nagybátyja a helyi televíziónak elmondta, hogy a kislány gyakran ment golfozni apjával, ez volt az egyik legkedvesebb közös időtöltésük. "Egy szerencsétlen baleset volt. A kislány a lehető legrosszabb helyen volt, pontosan szemben az édesapjával" - mondta David Smith. Steven Marett, a golfpálya vezetője a helyi újságnak elmondta, hogy többször látott már embereket, akiket eltaláltak golflabdával, de soha nem hallott ilyen súlyos sérülést okozó ütésről, vagy halálesetről. "Teljeséggel felfoghatatlan, kétségbeejtő, ami történt" - tette hozzá. A rendőrség közölte, nem terveznek vádat emelni, mivel úgy tűnik, tragikus baleset történt. 
Szerző
Témák
golf gyilkosság

Akár teljesen felépülhet a Horvátországban balesetező magyar család orvosaik szerint

Publikálás dátuma
2019.07.17. 19:23

Fotó: Facebook / Nezavisni cestarski sindikat
Az is kiderült, hogy a balesetet okozó férfi idő előtt, családja tudta nélkül hagyta el a drogelvonót.
Az orvosok bíznak benne, hogy a családtagok maradandó sérülések nélkül megússzák a horvátországi balesetet - tudta meg a Blikk.hu.
A legsúlyosabb állapotban az édesapa volt. A zágrábi kórházban napokig mesterséges altatásban tartották. Kedden műtötték legutóbb, egy törött csigolyáját tették helyre. A férfit olyan súlyos ütés érte, hogy több csontja eltört, súlyos mellkasi traumát szenvedett, belső vérzése volt, légmell alakult ki nála. Sokáig attól tartottak, hogy összeomlik a tüdeje.
A kisfiút szintén a zágrábi kórházban látták el. Neki eltört az állkapcsa, amit csavarokkal tudtak rögzíteni. Ő volt az egyetlen, aki eszméleténél maradt a baleset után, az állapota szerencsére nem volt életveszélyes.
Az édesanyát a Dubrava kórházban kezelik. Állapota stabil, sérülései közepesen súlyosak. Fej- és mellkassérüléseket szenvedett, de tudott magától lélegezni. Koponyaűri vérzése volt, az idegsebészek azonban nem látták szükségét műtétnek.
Az is kiderült, hogy a balesetet okozó férfi idő előtt, családja tudta nélkül hagyta el a drogelvonót.
Szerző
Témák
baleset