VMSZ;vízimentők;Opus Global;

2019-07-18 15:45:07

Mészárosék is küldtek pénzt a vízimentőknek

Két Mészáros-érdekeltség is beszállt adományozásba, a szükséges forrás háromnegyedét ők küldték az új mentőhajók vásárlásához.

Összejött a balatoni vízimentők flottabővítéséhez szükséges összeg, 16 millió forint, ennyiből már két használt mentőhajót is lehet vásárolni - jelentette be csütörtökön Facebook oldalán a Vízmentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ).

A közleményt a legnagyobb adományozókkal, a Mészáros Lőrinc érdekeltségbe tartozó Opus Globallal és a Hunguest Hotels-szel együtt adtákl ki, a két vállalat ugyanis 12 millió forintot adott a célra, miközben a lakosság néhány nap alatt 4 millióval segítette a vízmentőket.

A civilek segítőkészségét mutatja, hogy az összeg egynegyede nem egészen két nap alatt gyűlt össze – a VMSZ július 16-án kért segítséget a közösségi oldalon – a kezdeményezésre viszont egy csaló is rárepült, aki a Blikk szerint saját számlaszámát adta meg az adakozóknak.

A két hétméteres, egyenként 200 lóerős motorral felszerelt hajót a VMSZ a  Red Bull Air Race egyik alvállalkozó cégének felszámolásra váró állományából vásárolja meg.

A hajókat a keszthelyi kikötőben használják majd, a szakszolgálat jövő héten mutatja be új járműveit a nyilvánosságnak.