Magyarországra hozta a csantavéri bérgyilkost a szlovák elitkommandó

Publikálás dátuma
2019.07.18. 20:26
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A több emberöléssel is gyanúsított Dér Csabát Rajkánál adták át a magyar hatóságoknak.
Teljesítette csütörtökön Szlovákia a magyar hatóságok kiadatási kérelmét: a szlovák Lynx-kommandó Rajkánál adta át a TEK-nek a több embert hidegvérrel kivégző bérgyilkost, Dér Csabát. Mindez a BRFK közleményéből derül ki, melyben a 38 éves férfit csak vezetéknevének kezdőbetűjével, D. Csabaként említik. A rendőrség emlékeztet rá, hogy D.-t egy prágai szállodában kapták el, nemzetközi elfogatóparancs alapján – a bűnöző kiadatását a holland, szerb és magyar hatóságok is kérték, ám végül hozzánk került. 

Árokparton, de étteremben is ölt

A közleményben két rendbeli emberölés gyanúsítottjaként említik a bűnözőt, aki a hatóságok szerint 2018. július 30-án Hollandiában, Amszterdamban megölt egy horvát állampolgárt, Budapesten pedig 2018. szeptember 19-én Rákospalotán, a Szilas-pataknál végzett ki egy 49 éves magyar férfit. A jelentésben ugyanakkor valamiért nem szerepel, hogy a vajdasági, csantavéri születésű Dér idén januárban, Belgrádban is lelőtt egy embert  - ezért is körözték a szerb rendőrök; belgrádi áldozatát a nyílt utcán, hangtompítós pisztollyal lőtte agyon, és az újvidéki Magyar Szó szerint valószínűleg eltévesztette a célpontot. 
A szerb alvilág bérgyilkosaként számon tartott Dér még 2004-ben beismerte, hogy ő ölte meg az újvidéki Branislav Jelačićot is, kábítószerpiaci viták miatt. A férfi 2004. május 11-én a Marina étteremben, négy lövéssel ölte meg Jelačićot. A gyilkosságot akkor is a belgrádihoz hasonló módon követte el: bement az étterembe, odasétált áldozata mellé, egy zacskóból kivette a fegyvert, lelőtte a bűnözőt, majd kisétált, felült a kerékpárjára és eltűnt.A bíróságon akkor azzal védekezett, hogy Jelačić megbízta őt egy munkával, amit később nem fizetett ki, és még elkezdte őt fenyegetni. Dér mivel féltette a saját biztonságát, úgy döntött, hogy megöli - idézte fel az újvidéki lap. A szerb lapértesüléseket idéző 24.hu már arról írt, hogy  a férfi igyekszik elkerülni az életfogytiglani börtönbüntetést, és ezért kész információkat kiadni megbízóiról a hatóságoknak. Dér ezzel szorult helyzetbe hozhatja a legnagyobb szerb és montenegrói maffiaklánokat, melyek - bár egymás riválisai - egyaránt adhattak munkákat neki.
Szerző

Robbanás rázta meg az egyik legnagyobb vegyipari üzem épületét

Publikálás dátuma
2019.07.18. 18:04

Fotó: Vajda János / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Robbanás történt a BorsodChem vegyipari vállalat kazincbarcikai székhelyű üzemében, írta az index.hu egyik olvasója. A portálnak többen is azt mondták, hogy a robbanás hatalmasat szólt a környéken, néhány helyen az ablakok is remegtek. A berentei önkormányzat tájékoztatása szerint az üzemben a nagyleállási munkák megkezdésekor, pár perccel este fél tíz után műszaki meghibásodás történt az egyik hőcserélőnél, ami miatt víz került a technológiai rendszerbe. A gyors reakció miatt pedig erőteljes fizikai nyomásemelkedés történt a tartályban. Az önkormányzat szerint személyi sérülés nem történt, tűz sem keletkezett, veszélyes anyag pedig nem jutott ki a környezetbe.
Szerző

Malacokat lopott, mégsem lett malaca

Publikálás dátuma
2019.07.18. 14:53
Az ellopott, majd gazdájuknak visszavitt malacok
Fotó: police.hu
A dabronyi férfi kisebb kondányi sertést vitt el egy telephelyről, heteken belül elkapták a rendőrök.
Lopás miatt kell felelnie a egy 26 éves dabronyi férfinak, aki a gyanú szerint június 28-án éjjel több mint harminc malacot lopott el egy Pápa határában álló telephelyről. A lopásról másnap délelőtt értesítették a rendőrséget, akik némi adatgyűjtés után azonosították a feltételezett tettest.
A férfit kedden, otthonában fogták el, majd be is vitték a pápai kapitányságra, ahol beismerő vallomást tett. Mint elmondta, a malacokat már eladta egyik ismerősének – a nyomozók házkutatást tartottak a megadott címen, ahol megtalálták és lefoglalták az állatokat. A tulajdonos így visszakaphatta malacait, a gyanúsított ellen pedig büntetőeljárás indult (police.hu).
Szerző
Témák
lopás malacok pápa