Betiltott egy BoomBoom nevű potencianövelőt a Nébih

Publikálás dátuma
2019.07.19. 16:45
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Komoly egészségkárosodási kockázatnak teszi ki fogyasztóit, mivel nagy mennyiségű szildenafilt tartalmaz.
Betiltotta a BoomBoom férfiaknak szánt étrend-kiegészítő forgalmazását a Nébih, az intézkedés az interneten rendelt készítmény gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt vált szükségessé, és a hamisítás miatt feljelentést tesznek. A Nébih honlapján közzétett tájékoztatás szerint a férfiaknak kifejlesztett, potencianövelés elősegítésére szánt étrend-kiegészítőt a gödöllői Perfect Play Kft. forgalmazza.
A tabletta terápiás mennyiségben tartalmaz szildenafilt, amivel a termék fogyasztóit komoly egészségkárosodási kockázatnak teszi ki.

A veszély elhárítása érdekében a Nébih azonnali hatállyal, véglegesen megtiltotta a termék forgalomba hozatalát, valamint azonnali hatállyal elrendelte a jelenleg forgalomban lévő összes terméktétel forgalomból való kivonását és a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívását is. A Nébih kiemelte:
a tavalyi ellenőrzéskor ugyanebben a termékben tadalafil gyógyszer-hatóanyagot azonosított a vizsgáló laboratórium, tehát a forgalmazó ismételten hamisított terméket hozott forgalomba.

Gyógyszer-hatóanyagok felhasználása élelmiszerben tilos, kizárólag engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg. Ráadásul a fenti hatóanyagokat tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött - hívta fel a figyelmet a Nébih. Az ügyben az eljárás folyamatban van. A Nébih a forgalmazóval szemben élelmiszer-ellenőrzési bírságot szab ki, a hamisítás miatt büntetőfeljelentést is tesz.
Szerző

Ajkát ellenzéki összefogással akarják megőrizni ellenzékinek

Publikálás dátuma
2019.07.19. 15:56
Schwartz Béla
A városban öt éve is szocialista polgármester nyert és a képviselő-testületben is ellenzéki többség van.
A városházán jelentették be péntek délelőtt, hogy hat ellenzéki párt - az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Momentum, a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP - a Közösen Ajkáért Egyesület színeiben indul az őszi önkormányzati választásokon. Az ellenzéki pártok Mit tehetnénk érted? címmel állították össze választási programjukat, egyben megnevezték az egyesület támogatásával induló jelölteket. A polgármesteri posztért Schwartz Bélát indítják, aki 17 éve vezeti a várost, öt éve az MSZP színeiben nyert, a tíz választókerület mindegyikében pedig egy-egy közös jelölt küzd meg a mandátumért a kormánypárti riválissal szemben. Legutóbb hét körzetben szocialista, háromban Fidesz-KDNP-s győzelem született, így a bakonyi település azon kevés város közé tartozott, mely ellenzéki kézben maradt.
Szerző
Témák
Ajka ellenzék

Az újpesti ellenzék nekiment a polgármester törzshelyének

Publikálás dátuma
2019.07.19. 15:16

Fotó: ujpestikakukk.hu
Mi köze a Kakukknak Wintermantel Zsolthoz?
A Kakukk vendéglő miatt feszült egymásnak Újpest kormánypárti vezetése, a helyi ellenzékkel. Déri Tibor, a Momentum IV. kerületi elnöke, az ellenzék közös polgármester-jelöltje ugyanis azt állítja, 2010-ben az akkor frissen megválasztott fideszes városvezetés legelső intézkedéseinek egyike az volt, hogy az akkor még önkormányzati tulajdonban lévő Kakukk Vendéglő épületének bérleti díját 30 százalékkal csökkentették. Három évvel később, 2013-ban a Wintermantel Zsolt vezette önkormányzat eladta az egész, 110 négyzetméterű ingatlant csupán 15 millió forintért a Kakukk üzemeltetőinek. Déri szerint ráadásul az épület évi egymillió forint hasznot termelt a kerületnek. Emellett a polgármesterjelölt állítja, hogy 2012-től napjainkig nettó 52 millió forintos megrendelést kap a Kakukk vendéglőt üzemeltető kft. – Talán nem lehet véletlen, hogy Újpesten az a szóbeszéd alakult ki, hogy a Kakukk vendéglő igazából Wintermantel Zsolté – fogalmazott Déri Tibor. Kanász-Nagy Máté, az LMP ügyvezetője a körzetben indul egyéni képviselőként. Lapunknak azt mondta, Wintermantel és az alpolgármester kocsija folyamatosan az étterem előtt áll, „többet vannak itt, mint a Városházán.” Wintermantel, a Kakukk vendéglő, sőt az Irigy Hónaljmirigy nevű zenekar egyik tagja sem hagyta szó nélkül az ellenzék állításait. Kabai László zenész szerint a "rágalmazók" barátait használják fel a polgármester elleni lejárató kampányban. A Kakukk vendéglő cáfolta Déri Tibor állításait, Wintermantel Zsolt pedig közölte, a városvezetés és a vendéglő törvényes és korrekt viszonyt ápol egymással. A kormánypárti városvezető emellett felsorolt több tucat helyi vállalkozást, amelyeket szintén nagyon szeret és rendszeres látogat. A teljes ellenzék erre reagálva azt közölte: megértik Wintermantel és a Kakukk vendéglő „hisztérikus” magyarázkodását. – A jövőben nincs habzsolás, dőzsölés, nincs kivételezés, hanem a fair play szabályai szerint egyenlő esélyeket biztosítunk mindenki számára – írta a helyi Momentum, a DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, és a Jobbik.
Szerző