Pomázon is megegyezett az ellenzék, civil kihívói lesznek a Fidesznek

Publikálás dátuma
2019.07.21. 08:42
Illusztráció
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Az ellenzéki pártok is a Közösen a Városunkért Egyesületet, és annak polgármesterjelöltjét, a volt önkéntes tűzoltó-parancsnok Leidinger Istvánt támogatják.
Több település mellett Pomázon is egy jelölt fogja megméretni magát a kormánypárti kihívóval szemben - értesült a Mérce.hu. A helyi ellenzéki pártok több egyeztetés során tavaly decemberre sorakoztak fel teljes számban a pomázi Közösen a Városunkért Egyesület, és annak polgármesterjelöltje, a volt helyi önkéntes tűzoltó-parancsnok, Leidinger István, illetve képviselőjelöltjei mögött. A tavalyi év végére
minden helyi szinten jelen lévő párt megerősítette, hogy nem indítanak saját jelöltet, se polgármesteri címért, se a képviselő-testületbe, így teljes mértékben helyi civil kihívói lehetnek a Fidesznek ősszel.

Az idén tavaszi EP-választások után egyébként Hardi Péter, az egyesület elnökének elmondása szerint újra egyeztettek a pártokkal, akik másodjára is megerősítették, hogy támogatni fogják az egyesület jelöltjeit.
A 17 ezres lakosságú Pest megyei település jelenlegi polgármestere, Vicsi László Csaba 13 éve áll az önkormányzat élén. Sokszor kritizálják a város működésének átláthatatlansága, az "arrogáns' városvezetés, és Pomáz elhanyagoltsága miatt.
Szerző

Lefékezték a rendőrök az illegális gyorsulási versenyt

Publikálás dátuma
2019.07.21. 07:39

Fotó: Police.hu
Még drog is előkerült.
Az éjszakai illegális gyorsulási versenyek megakadályozására a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi rendőrei a Bányalég utca környékén tartottak ellenőrzést még péntek éjjel - írja a police.hu. Az akció során az egyenruhások 53 embert igazoltattak, 21 járművet ellenőriztek, négy forgalmi engedélyt a helyszínen elvettek, mert a gépjárműveket szabálytalanul átalakították. Az egyik sofőrt továbbá engedély nélküli vezetés miatt is feljelentették. A rendőrök egy esetben 10 ezer forint értékben helyszíni bírságot szabtak ki, mert az autó vezetője átlépte a záróvonalat. Az ellenőrzés során 4 embert elfogtak és előállítottak a kerületi kapitányságra kábítószer birtoklása miatt. A közlekedésbiztonsági ellenőrzést a rendőrök a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival együtt hajtották végre.
Szerző
Témák
rendőrség

Ötös lottó – Itt vannak a nyerőszámok

Publikálás dátuma
2019.07.20. 20:12
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 12 (tizenkettő) 21 (huszonegy) 24 (huszonnégy) 33 (harminchárom) 88 (nyolcvannyolc) Joker: 556729 Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvényekre egyenként 1 559 640; 3 találatos szelvényekre egyenként 17 715; 2 találatos szelvényekre egyenként 1315 forintot fizetnek.
Szerző