Előfizetés

Átverős drogügylet miatt kellett meghalnia a csantavéri bérgyilkos magyar áldozatának

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.22. 15:03
TEK-es kommandósok veszik át szlovák kollégáiktól a csantavéri bérgyilkost
Fotó: TEK/Youtube
A férfi 11 kiló kokaint akart venni D. Csabától, kábítószer helyett viszont fejlövést kapott. A több ember megölésével gyanúsított D. -t a napokban letartóztatták.
Egy hónapra letartóztatásba kerül a különösen a több ember előre kitervelt megölésével, és különösen nagy értékű csalással gyanúsított D. Csaba – jelentette be hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A letartóztatás elrendeléséről már szombaton eredményként számolt be az ügyészség, az új közleményből viszont eddig nem ismert részletek derülnek ki a csantavéri bérgyilkosként is ismert vádlott hazai emberöléséről. 
Mint a törvényszék írja, a gyanúsított 2018 szeptemberében 11 kilogramm kokaint kínált eladásra egy magyar vállalkozónak, akivel egy bevásárlóközpont mögötti, a Szilas patakhoz vezető murvás úton találkozott – D. azonban kokain helyett édesítőszert tett az egyenként 1 kilós csomagokba, amelyeket autóval szállított a találkozóra. Amikor áldozata behajolt az autóba, hogy ellenőrizze a csomagok tartalmá, a gyanúsított a nála lévő fegyverrel fejbe lőtte, majd a sértett holttestét a közeli Szilas patakba húzta. A gyilkosságot követően D. a sértett személyes irataival, mobiltelefonjával és táskájával távozott a helyszínről.
D. Csaba emellett megalapozottan gyanúsíthat azzal is, hogy 2018.július végén Amszterdamban egy kávézóban előre kitervelten fejbe lőtt egy ott tartózkodó horvát állampolgárt, aki belehalt fejsérülésébe. A holland hatóságok felajánlották a magyar hatóságoknak a büntetőeljárás lefolytatását, amelyet a Legfőbb Ügyészség Nyomozás Felügyeleti és Vádelőkészítési Főosztálya elfogadott. Az ülésen a gyanúsított a megalapozott gyanú szerint terhére rótt Magyarországon elkövetett emberölés bűntettét beismerte, a csalás bűntettét azonban tagadta – a Hollandiában elkövetett emberöléssel kapcsolatban pedig nem tett vallomást.
A gyanúsított ügyvédje a magyarországi gyilkosságáról azt mondta, hogy védence jogos védelmi helyzetben cselekedett és kérte, hogy a bíróság óvadékmegállapításával helyezze őt szabadlábra.

Ezt az indítványt az ügyben eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság érthető okokból megalapozatlannak találta, és elrendelte a férfi augusztus 20-ig tartó letartóztatását. A testület szerint a legfontosabb cél most a tényállás teljes körű felderítése, „amelyet csak a legszigorúbb kényszerintézkedéssel lehet elérni” - így lehet megakadályozni a tárgyi bizonyítékok eltüntetését, de azt is, hogy a gyanúsítottnak nincs állandóan elérhető tartózkodási helye. D. Csaba ugyan Szerbiában rendelkezik bejelentett lakóhellyel, de ott soha nem lakott, hanem különböző országokban szokott különböző időtartamokat eltölteni–továbbá igazolt jövedelemmel sem rendelkezik. 

Álrendrőrrel akarta kiszabadíttatni fiát a börtönből egy nyíregyházi férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.22. 13:28
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
1 millió forintot fizetett volna egy magát magas rangú rendőrnek kiadó férfinek.
Befolyás vásárlásának bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt az apát, aki társai segítségével 1 millió forintot fizetett volna egy magát magas rangú rendőrnek kiadó férfinek azért, hogy a fiát az előzetes letartóztatásból kiszabadítsa – olvasható az ügyészség közleményében. Egy nyíregyházi férfinak a fiát 2015 tavaszán a bíróság kábítószer- kereskedelem miatt előzetes letartóztatásba helyezte 1 hónapra. Az apa megbeszélte a nászával, hogy hajlandók lennének 1 millió forintot is fizetni, ha valaki elintézné, hogy az előzetes letartóztatást megszüntessék. Fel is vették a kapcsolatot két férfival, akiknek ismerőse volt a jelenleg szökésben lévő harmadik társuk. Ez utóbbi férfi azt állította magáról, hogy magas rangú rendőr, jó kapcsolatokkal rendelkezik a Belügyminisztériumban, és el tudja azt intézni, hogy a letartóztatásban lévő fiút előbb Budapestre szállítsák, majd pár nap múlva megszüntessék a letartóztatását. 
Az ügyintézésért 1 millió forintot kért a férfi, amit a fiú apja és a násza hajlandó is lett volna kifizetni.

A pénz átadására végül nem került sor, mert az apa és a násza gyanút fogtak, kételkedni kezdtek a magát rendőrnek kiadó férfi szavainak hitelességében. A fiú előzetes letartóztatását nem is szüntette meg sem az ügyészség, sem a bíróság, az ítélet meghozataláig letartóztatásban maradt.  
Az ügyészség az apát és a nászát befolyás vásárlásának bűntettével, míg a nekik segítő két férfit befolyás üzérkedés bűntettével vádolja.

Az álrendőrrel szemben az eljárást elkülönítették, vele szemben elfogatóparancsot adtak ki, mert ismeretlen helyen tartózkodik.

Egy kiskunhalasi férfi rászólt a gyerekére, hogy kapcsolja le a villanyt, mert nem szeretné, ha látná, ahogyan kibelezi az anyját

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.22. 11:25
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi rendszeresen durván bántalmazta élettársát.
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség magánlaksértés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 35 éves kiskunhalasi férfi ellen, aki 2018 őszén és decemberében az élettársát a közös gyermekük előtt rendszeresen bántalmazta, valamint az élettársának apja sérelmére magánlaksértést is elkövetett – olvasható az ugyeszseg.hu-n. A vádlott rendszeresen fogyasztott kábító hatású anyagokat és 2018 szeptemberétől kezdődően – többnyire a 14 éves fiúgyermekük előtt – többször bántalmazta az élettársát. 
Felpofozta, ököllel orrba vágta, de előfordult olyan is, hogy négy napon keresztül folyamatosan verte, ütlegelte, a hajánál fogva a földre rántotta az élettársát, majd a földön fekvő nőt ököllel is ütötte.

A többnapos verésnek a megriadt gyermek vetett véget úgy, hogy értesítette a rendőrséget. A rendszeres verések miatt a sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, ami miatt kérte a vádlott megbüntetését. 2018. november 22-én hajnalban a férfi ismét bántalmazta az élettársát, aki emiatt rendőri segítséget kért, majd a gyermekkel együtt az édesapja kiskunhalasi házába költözött. A vádlott azonban ide is követte őket, bement a házba, ahol indulatosan, agresszíven viselkedett.
Az élettárs apja többször is felszólította a férfit, hogy távozzon, de a vádlott csak akkor ment el, amikor apósa szólt a rendőrségnek.

Az após kérte a vádlott megbüntetését magánlaksértés miatt. 2018 decemberében a nő a gyermekkel együtt néhány napra hazaköltözött a vádlotthoz, azonban az agresszív férfi egy riasztófegyverrel hadonászni kezdett, azt az élettársára fogta. Amikor a zajra felébredő gyermek anyja védelmére kelt,
a vádlott közölte vele, hogy kapcsolja le a villanyt, mert nem szeretné, ha látná, ahogyan kibelezi az édesanyját.

A vádlott e cselekményeivel a gyermeke erkölcsi, értelmi és érzelmi fejlődését súlyosan veszélyeztette, a gyermekre traumatizáló hatással volt. A járási ügyészség a szabadlábon védekező vádlottat magánlaksértés bűntettén kívül kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és kapcsolati erőszak bűntettével is vádolja. Bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.