Előfizetés

Holttesteket találtak a rendőrök a Hableány utolsó áldozatának keresése közben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.24. 08:27

Fotó: Lakos Gábor / Népszava
Bár az utolsó dél-korai áldozatot még keresik, a Dunát átvizsgáló rendőrök hat, eltűntnek hitt személy testét emelték ki a vízből.
Hány olyan személy holtteste került eddig elő a Dunából a Hableány áldozatai után kutatva, akiket nem a hajóbalesettel összefüggésben kerestek, vagyis akik nem a sétahajón tartózkodtak, amikor az elsüllyedt? - tette fel a 168 Óra a kérdést a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályának. Tájékoztatásuk szerint 
a május 29-én történt tragédia óta eltelt időszakban a fővárostól délre eső szakaszról hat olyan ember holttest került elő, aki nem a hajóbalesetben vesztette életét.

A holttestek Budafok térségében, Dunaújvárosnál, Érd térségében, Csepeli révnél, Szigetszentmiklósnál és Dunaharasztinál kerültek elő a Hableány áldozatainak keresése közben. Hogy a megtalált személyek azonosítása hol tart, arról a BRFK későbbre ígért tájékoztatást. Magyarország történetének legnagyobb polgári hajókatasztrófája óta majdnem két hónap telt el. A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott. Mindössze heten élték túl a balesetet. 27 áldozatot megtaláltak és azonosítottak, egyet még keresnek.
A 24.hu szerint egy nő a hajóbaleset utolsó, még meg nem talált áldozata, akit a BRFK a Készenléti Rendőrséggel, az érintett megyei rendőr-főkapitányságokkal, valamint a koreai tűzoltókkal együttműködve továbbra is eltűntként keresnek. A keresés kiterjed a Duna teljes, a baleset helyszínétől délre eső 215 kilométeres szakaszára, valamint annak ár- és hullámterületére is. Naponta átlagosan 8-10 hajóval folyik a kutatás.  A hajótragédiáról szóló cikkeinket itt olvashatják.

Kisiklott tehervonat miatt késnek a pusztaszabolcsi járatok

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.24. 07:07
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Dunai Finomítónál történt a baleset, ami szerda délelőttig hátráltatja a vasúti forgalmat.
Kisiklott egy tehervonat első két kocsija kedd éjjel a Dunai Finomító vasútállomáson, a műszaki mentés befejezéséig, várhatóan szerda délelőttig 15-20 perccel megnőhet a menetidő a pusztaszabolcsi vonalon - közölte szerdára virradó éjjel a Mávinform az MTI-vel.
A műszaki mentés befejezéséig Százhalombatta és a Dunai Finomító állomás között a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek.  A kisiklott teherkocsikban nem volt rakomány. 

Átjáróban lépett a vonat elé egy férfi Vas megyében, nem élte túl

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.07.23. 18:31
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A mintegy hatvan utasnak nem esett baja.
Halálra gázolt egy férfit a Budapestről Szombathelyre tartó személyvonat kedd késő délután Hegyfalunál - tájékoztatta a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfi a gyalogos vasúti átjáróban lépett a vonat elé.
A helyszínelés idejére a vasúti pályát lezárták. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete azt tudatta, hogy a vonaton utazók közül senki nem sérült meg, a mintegy hatvan utasért autóbuszok érkeznek. Átszállásukat a sárvári hivatásos tűzoltók segítik.