Előfizetés

Kisiklott tehervonat miatt késnek a pusztaszabolcsi járatok

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.24. 07:07
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Dunai Finomítónál történt a baleset, ami szerda délelőttig hátráltatja a vasúti forgalmat.
Kisiklott egy tehervonat első két kocsija kedd éjjel a Dunai Finomító vasútállomáson, a műszaki mentés befejezéséig, várhatóan szerda délelőttig 15-20 perccel megnőhet a menetidő a pusztaszabolcsi vonalon - közölte szerdára virradó éjjel a Mávinform az MTI-vel.
A műszaki mentés befejezéséig Százhalombatta és a Dunai Finomító állomás között a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek.  A kisiklott teherkocsikban nem volt rakomány. 

Átjáróban lépett a vonat elé egy férfi Vas megyében, nem élte túl

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.07.23. 18:31
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A mintegy hatvan utasnak nem esett baja.
Halálra gázolt egy férfit a Budapestről Szombathelyre tartó személyvonat kedd késő délután Hegyfalunál - tájékoztatta a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfi a gyalogos vasúti átjáróban lépett a vonat elé.
A helyszínelés idejére a vasúti pályát lezárták. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete azt tudatta, hogy a vonaton utazók közül senki nem sérült meg, a mintegy hatvan utasért autóbuszok érkeznek. Átszállásukat a sárvári hivatásos tűzoltók segítik.

Elfogták a két férfit, akik horogkeresztet festettek a tapolcai Fidesz-irodára

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.23. 16:27
A tapolcai volt zsinagóga, rajta a lefestett horogkeresztekkel
Fotó: Mátyus Tamás / MTI
Két 29 éves férfi volt a rongáló a rendőrség szerint, egyiküket őrizetbe is vették.
Múlt hónapban, június 12-én hajnalban fedezték fel, hogy ismeretlenek horogkeresztet festettek Tapolcán egy volt zsinagóga és a helyi Fidesz-iroda falára. Az ügyben
a kormánypárt tapolcai elnöke maga tette meg a feljelentést.

A rendőrség most azt írja, a nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, egy 29 éves tapolcai és egy 29 éves zirci lakost. A két férfit a rendőrök július 22-én otthonaikban fogták el, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták őket.
A tapolcai elkövetőt a nyomozó hatóság őrizetbe vette. A két férfi ellen rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.
A Fidesz tapolcai irodájára is került horogkereszt
Fotó: Mátyus Tamás / MTI