önkormányzati választás;Budafok;

Mentőápoló lett az ellenzék közös budafoki polgármester-jelöltje

Havasi Gábor a Momentum színeiben indul, de lényegében a teljes ellenzék támogatja.

Havasi Gábort, mint a Momentum budafoki polgármester-jelöltjét a párt elnöke, Fekete-Győr András mutatta be szerdán, írja a Mérce. A polgármesterjelöltet a DK, az LMP, az MSZP-P, a Budafok-Tétény Általános Ipartestület, a Jobbik, a Közösség Dél-Budáért és a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) is támogatja.

Havasi 2014 óta az Országos Mentőszolgálatnál dolgozik mentőápolóként a Budafoki Mentőállomáson. A XXII. kerületi jelölt a harmadik Fidesz-kétharmad után csatlakozott a párthoz. 

„Látom az egészségügy problémáit, az alulfinanszírozottságot, az alacsony fizetéseket, a sok stresszt, azokat akik belerokkannak, vagy belehalnak a mai egészségügy működésébe”

– mondta Havasi arról, hogy miért döntött az indulás mellett. Budafok-Tétény fideszes vezetésének nincs megoldása az egyre súlyosbodó problémákra, folytatta, kiemelve

  • a végtelen egészségügyi várólistákat;

  • a kerületet megbénító dugókat, a rosszul szervezett tömegközlekedését, az utak katasztrofális állapotát és a parkolók hiányát;

  • Budafok sivár közéletét;

  • és a lakhatási válságot, amit az is súlyosbít, hogy "az önkormányzati bérlakásokat sokszor nem a rászorulók kapják meg, hanem a fideszes vezetéshez köthető figurák".

A kerülte 12 választókörzetben az ellenzéki osztozkodás eredményeként végül 3 egyéni választókörzet jut a Momentumnak, 4 a DK-nak, az MSZP-nek 2, a Jobbiknak és az LMP-nek pedig 1-1. Utóbbi még nem írta alá a megállapodást. A 12. körzetben független jelöltet indít a Budafok-Tétény Általános Ipartestület.